Бранеков преди ЦСКА-София – ЦСКА 1948: Около този мач има един абсурд!

0
- -

Бившият играч на ЦСКА – Александър Бранеков – сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата среща на ЦСКА-София срещу ЦСКА 1948. Той е на мнение, че има един абсурд около този двубой и посочи какъв е.

„Очаквам да стане един равностоен мач с оглед състоянието и на двата отбора. Виждаме, че от зимата в ЦСКА 1948 има проблеми. Разпродадоха редица основни играчи. Когато те напуснат най-добрите ти футболисти, съвсем нормално е нивото и качеството на играта ти да спадне и резултатите да се влошат. Колкото до ЦСКА се изписаха и се казаха много неща. Предполагам, че ще хвърлят всички сили, за да се вземе този мач и в крайна сметка да играят в Европа. Очакват се и доста промени в клуба след този двубой. Ще видим те до какво ще доведат. Около целия този мач има един абсурд. Много от футболистите на ЦСКА ще напуснат през лятото, а те реално трябва да изиграят този бараж, който трябва да им даде квота за евротурнирите, където тези играчи няма да играят. Това е парадокс, но в крайна сметка са професионалисти и са длъжни да си изпълняват задълженията“, започна Бранеков.

„Честно казано не знам да има някъде черно на бяло, че ЦСКА е сменил собствеността си. Няма имена, които да са споделени пред обществеността и да са обявени като ръководни фактори. Не знам нищо официално да е излязло. Говори се за Валтер Папазки. Най-вероятно той и хора около него ще са собственици на ЦСКА, но ще видим какво ще стане най-вече след мача с ЦСКА 1948, който се оказва много важен за клуба“, продължи той.

„Правилно ще е да бъде оставен Стамен Белчев да работи в ЦСКА и Валентин Илиев да е начело на ЦСКА 1948 и след този двубой. Трябва да бъдат оставени треньорите на мира да работят в определен период от време. Например една или две години. Когато се назначи даден треньор, е редно да бъде оставен да разгърне потенциала си, а това не става за месец или два. Трябва да има предварително изготвен план с привличането на футболисти, които лично треньора да е одобрил. Така трябва да се работи и чак след година или две да се търсят и чакат резултатите. Тогава вече може да се държи сметка на треньора. Сега, след като се смени собствеността, вероятно ще има и доста нови хора. Трудно някой от старите служители би се задържал и такава е практиката по цял свят. Ще видим какво ще стане, но за мен Стамен Белчев е един от силните треньори в България. Който и да бъде начело на отбора в този момент много трудно може да постигне големи успехи. Има и някои кадърни играчи, но на повечето нивото не е за клуб като ЦСКА“, завърши Бранеков.

От ЦСКА-София канят за директор бивш шеф на Лудогорец