Грънчов: Баражът между ЦСКА и ЦСКА 1948 няма нищо общо с решителния за титлата мач! В ЦСКА 1948 има голямо израстване при Валентин Илиев

0
chernomoretz spartak varna (69)
- -

Футболистът на Спартак Варна и бивш играч на ЦСКА и ЦСКА 1948 – Ангел Грънчов – сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за сблъсъка между ЦСКА-София и тима от Бистрица в баража, даващ право на участие в Лига на конференциите. Той коментира също така представянето на „соколите“ и завръщането им в елита на страната.

– Какви са очакванията ти за предстоящата среща между ЦСКА и ЦСКА 1948?
– Определено се очертава един доста интригуващ сблъсък. И двата отбора имат своите проблеми. Това ще им е последен мач за сезона с доста голям залог. По ирония на съдбата така беше и през миналата година. Сега също срещата е от ключово значение. В един мач може да се случи абсолютно всичко. И двата отбора трябва да бъдат безкрайно концентрирани. Очаквам и тази среща да протече по подобен начин на миналата година и да бъде голямо надлъгване. Мисля, че пак ще бъде така. Реално погледнато, двата мача – онзи отминалата година в края на сезона и този сега – нямат нищо общо. Въпреки това съм на мнение, че ще бъде тактически двубой. Този, който допусне по-малко грешки и психологически е по-добре подготвен, ще спечели.

– Ти с какви чувства си тръгна и от единия клуб, и от другия?
– За единия клуб съм го казвал и не искам да се повтарям. Миналата година, когато си тръгнах от ЦСКА 1948, имаше дискусия между мен и ръководството. Като цяло имах вариант да остана и да съм част от отбора, но просто прецених, че ще е по-добре за мен да приема офертата на Спартак Варна.

– Миналата година взе участие във въпросната среща между двата тима, когато завършихте 1:1. Ти направи дузпата, която после беше изпусната от Иван Турицов…
– Да, така беше. По ирония на съдбата мен ме удари топката в ръката. Тогава бях уверен, че дузпа няма, но интерпретация на съдията доведе до отсъждане. Посочи бялата точка. За наше щастие пропусна.

– Това ли им коства и титлата?
– До някаква степен – да. Но все пак да не забравяме, че имаше още един мач. В крайна сметка това им коства първото място в класирането.

– По ирония на съдбата през 2012 година отново ти беше замесен в ключов момент, който беше доста важен. Тогава беше част от ЦСКА, но срещу Лудогорец си изкара червен картон, а малко след това разградчани вдигнаха първата си титла. Помниш ли какво точно се случи в онзи момент?
– Да, така беше. Помня какво се случи. Настъпих Станислав Генчев и някой от страничните рефери сигнализира на главния, а той дойде и просто ме изгони.

– Как се почувства в тези два момента?
– Неприятно! Особено миналата година. Неприятно беше чувството. Дежавю. Историята се повтори, но вторият път беше с малко по-различен край.

– Трябва ли след края на този мач да бъдат оставени начело на двата отбора двамата треньори – Стамен Белчев и Валентин Илиев?
– Не съм аз човекът, който да коментира това. Далеч съм и от двата клуба. Работил съм с Валентин Илиев. В ЦСКА 1948 се вижда голямо подобрение и израстване и това е може би оценка за неговата работа. Но за Стамен Белчев не мога да кажа нищо. Не съм работил с него и не го познавам. Няма как да коментирам каквото и да било. Няма да е коректно.

– През следващия сезон ти ще се изправиш и срещу двата клуба с фланелката на Спартак Вн. Очакваш ли с нетърпение тези мачове?
– Честно казано всеки един мач го очаквам с нетърпение. Независимо кой е противникът. Няма значение срещу кой се изправяме. Дали ще са тези два клуба, или някои други, всеки един мач е важен и го очаквам с интерес.

– Спартак Вн направи един доста силен сезон. Каква ти е оценката за представянето и връщането на клуба в елита?
– Определено оценката ми е положителна и няма как да е иначе. Изпълнихме си основната цел, а именно първото място и завръщане в Първа лига. Преминахме през доста трудности. Някои явни и видни, а други останаха вътре в клуба. Като цяло оценката е положителна, защото се справихме с трудностите и се върнахме. Не беше лесно, защото във Втора лига има доста равностойни противници. Във второто ниво на футбола у нас се играе доста трудно, защото много отбори се затварят, а освен това терените не са на особено добро ниво навсякъде. Срещу нас всеки отбор играеше пределно мотивирано. Не е никак лесно нито срещу по-силните противници, нито срещу по слабите отбори.

– Щастлив ли си в Спартак Вн? Бързо ли свикна с отбора?
– Не един път съм го казвал, че свикнах доста бързо. Заварих един добър колектив. Успяхме да го надградим през сезона и съм щастлив, че съм част от този клуб. Спартак е отбор с традиции и мястото му е в елита на България. В клуба има много положителни неща и към момента изпълняваме целите, които са ни поставени. Има още много какво да се подобрява във всяко едно естество, но в личен план съм щастлив от тази една година и чакам с нетърпение следващата.

От ЦСКА-София канят за директор бивш шеф на Лудогорец