Нов позор за ЦСКА-София! Феновете за малко не взривиха мача

0
cska fenove
Кадър: Диема спорт
- -

ЦСКА-София загуби с 0:2 от ЦСКА 1948 и няма да играе в Европа. Това е пореден позор за тима през този сезон. И днес т.нар. армейци бяха жалки и анемични. Опитваха нещо като активност, но нищо повече. ЦСКА 1948 саслужава само поздравления и заслужено спечели баража.

В същото време срещата бе белязана и от батални сцени от страна на привържениците на ЦСКА-София.

Във втората минута ЦСКА-София  можеше да открие резултата. Сейни Санянг получи от Джонатан Линдсет и стреля от далечно разстояние. Петър Маринов обаче показа добър рефлекс и изби в корнер. От последвалия ъглов удар Линдсет отправи удар с глава, който обаче бе неточен.

Четири минути след това ЦСКА 1948 отговори с опит на Педриньо от границата на пеналтерията, който Димитър Евтимов спаси без проблеми.

В 9-ата минута домакините стигнаха до още едно добро положение. Тибо Вион изпълни статично положение и намери Линдсет на задната греда. Той засече и прати топката успоредно на голлинията. Бранител на гостите обаче успя да изчисти.

Осем минути по-късно Тобиас Хайнц пробва удар от малък ъгъл от границата на наказателното поле. Изпълнението премина над вратата.

В 30-ата минута ЦСКА 1948 поведе в резултата. Талис получи на левия фланг и центрира. От дълбочина изскочи Неделко Пишчевич, който от близко разстояние прати топката в мрежата.

Три минути по-късно обачв Християн Петров изравни с  глава, след центриране на Вион от статично положение. Попадението обаче не бе признато заради засада.

В 39-ата минута отборът на Валенти Илиев организира бърза контраатака и топката стигна до Радослав Кирилов. Той напредна и стреля в близкия ъгъл на Евтимов, но стражът внимаваше и не допусна втори гол във вратата си.

Две минути преди края на първото полувреме ЦСКА 1948 създаде още едно добро положение. Талис стреля от границата на наказателното поле. Евтимов успя да избие в корнер.

В 53-ата минута ЦСКА 1948 удвои. Педриньо стреля от над 30 метра от свободен удар и прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл.

Девет минути след това Вион отправи удар от въздуха от границата на наказателното поле. Топката отиде право в ръцете на Маринов.

В 66-ата минута изпълнение на Улаус Скаршем премина над вратата.

10 минути по-късно Кирилов можеше да реши напълно мача, но останал очи в очи с Евтимов не успя да уцели вратата.

Четвърт час преди края на редовното време Евтимов отрази още един опасен шут на гостите, а след него се заформи сериозно меле в наказателното поле, но в крайна сметка то бе прекратено заради засада.

В ответната атака Кареасо отправи удар, който Маринов без проблем улови.

Последва нападение на ЦСКА 1948. Гостите разиграха добре, а Кирилов се откъсна очи в очи с Евтимов леко под ъгъл, но ударът му излезе в аут. В 79-ата минута футболистите на Вальо Илиев пропуснаха още едно положение, този път чрез резервата Илиев.

В 88-ата минута срещата бе прекъсната, след като феновете на ЦСКА-София от Сектор „Г“ нахлуха на терена, като някои от тях бяха с метални прътове. Привържениците на „червените“ счупиха една от камерите на телевизионния оператор. Има поне един ранен полицай, който бе откаран с линейка. Изпълнителният директор на ЦСКА Стоян Орманджиев се опита да говори с феновете, но безуспешно. Запалянковците продължиха да трошат Националния стадион. Футболистите се прибраха в съблекалниите.

Мачът все пак беше продължен, но на терена не се промени нищо.