Генчев разкри за чуждестранен вратар и отсече: Можем да направим шампионски отбор! Винаги ме радва, когато Левски побеждава ЦСКА

0
stanislav genchev
- -

Станислав Генчев бе официално представен като старши треньор на Левски. На пресконференцията присъства и изпълнителният директор Даниел Боримиров.

„От пет позиции, които търсим, реално с никой не сме се договорили. Един трансфер изисква време. Не е толкова лесно да се направи един трансфер. Важното е, че има футболисти, с които се водят преговори. Разговори се водят с чуждестранен вратар.

Най-важното е да имам условия, когато ставам старши треньор. На първо място беше важна селекцията. Имаме пълната власт около спортно-техническата част и относно трансферите.

Със сигурност най-важна е играта. Когато тя радва феновете, съм сигурен, че нещата ще изглеждат по различен начин.

Имаме интерес към Алекс Колев, но всичко е въпрос на разговори.

На всяка една позиция, където намерим добър играч, ще се опитаме да го привлечем.
Ако Кордоба бъде продаден, естествено е, че ще търсим нов централен защитник и то с ляв крак, защото е важно да се намери балансът.

Левски има най-ценния актив – феновете зад гърба си. Аз вярвам, че с моя екип може да направим отбор, който да се бори за шампионската титла.

Всеки треньор има свой стил и своя философия. Ние ще искаме отборът да бъде доста по-агресивен, когато топката е в наше притежание. Важно е отборът да играе резултатен футбол и отборът да завършва бързо атаките си.

Не е коректно да коментирам дали отборът е бил в лоша кондиция. Ние имаме добър метод на работа и нямаме притеснения дали ще може да подготвим футболистите на Левски. Имаме отличната възможност да направим много добър отбор със селектираните футболисти в Левски.

Винаги ме радва, когато Левски побеждава ЦСКА.

Петима футболисти от втория отбор ще започнат подготовка с нас и от тях зависи дали ще се преборят за своето място. От младите зависи. Шансът винаги ще го получат от мен.

Имам свой собствен начин за избирането на капитана. Футболистите ще го разберат, когато започне подготовката на отбора.

Опитът, който имам от Лудогорец, е безценен. Там работих с много добри бразилски футболисти. Не мога да кажа, че бразилските футболисти в Левски са по-слаби. Радвам се, че в нашия отбор има толкова много бразилски футболисти.

Харесва ми контролът на топката и начинът, по който се разиграваше топката. Левски трябва да е солиден и стабилен в защита и да не допускаме толкова лесно да се стига до голови положения пред нашата врата“, сподели Генчев.

„Да, Станисалв Генчев беше първият вариант. Радвам се, че успяхме да се разберем. Преговорите преминаха гладко. Нямаше неща, които да спъват идването на Станислав в Левски“, каза Боримиров.

Левски взима минимум петима нови! Генчев ще отговаря изцяло за селекцията