Първо в KOTASPORT:Бивш футболист на Етър от САЩ: Искам да взема и вдигна Етър на крака! Дано кметът ни позволи…

0
etar
- -

Бившият футболист на Етър Станимир Левтеров,който от дълги години живее в САЩ изпрати открито писмо до нашата медия. Той декларира готовност да поеме нещата в клуба и го вдигне на крака. Стига кметът Даниел Панов позволи това и приеме на сериозно офертата му.Публикуваме писмото без редакторска намеса:

„Казвам се Станимир Левтеров.Роден съм във Вeлико Търново.Завършил съм Спортно училише Г.С.Раковски .
Играл съм за Етър във всички детско-юношески формации…Играл съм в А и Б група…Бях част от Етър който спечели първата купа на лигата през 1995!
Живея от 20 години в САЩ,имам няколко бизнеса в Америка ,голяма част са свързани с фурбола
Имам собствена Футболна детско-юношеска школа с около 1000 деца в ……. възрасти от 5-19 год.
Заявих готовност пред инженер, доктор г-н Даниел Панов и управителният съвет на Етър, аз и моя екип от свързани исторически, емоционално и футболно с Етър лица, да вземем управлението и издръжката на ФК Етър В. Търново!
Тази мярка е спешна и наложителна по няколко причини:
1. Ние представляваме голяма част от ветераните на Етър, хората отдали младостта и силите си за изграждането на Етър като водещ в България клуб! Сега те са обидени от съсипването на имиджа, който с години и жертви е граден!
2. Феновете- верни, разбиращи, търпеливи, в момента ядосани от липсата на визия и стратегия, от лъжи и замазване на очи, манипулации и PR действия !
3. Треньори от ДЮШ- забравени от Клуба, със смешно-символични възнаграждения, забавени с месеци, работещи само на 1 терен, без единна методология, без елементарно уважение и признание за Труд и несгоди
4. Родители на деца в ДЮШ- останали без надежда, отчаяни за футболното бъдеще на своите деца, от нечуваното безотговорно отношение на Клуба към собствените си подрастващи футболисти
5. Футболисти от представителния отбор-професионалисти , състезаващи се в най-високото ниво на българския футбол, принудени да извършват ежедневните си трудови задължения в изцяло аматьорски условия- без лекар, на терени понякога които не отговаря на никакви изисквания за професионален футбол , натоварени по 4-5 човека в личните автомобили на треньорите, всеки ден, ден след ден, няколко години!!!
6. Треньори и служители в Клуба, които не получават месечните си възнаграждения навреме, понякога с месеци закъснение!
Ние настояваме да се сложи край на срамното, некомпетентно, не морално и уронващо престижа управление на Председателя на УС Деян Куздов и целия УС на Сдружението, веднага да свикат Общо събрание на Сдужението и да подадат оставка!
С цел да се прекратят схеми и съмнителни практики и най вече неразбиране на материята , нанасящи морални и финансови щети на Клуба, Председателя и Деян Куздов да прекрати всякакви деиности!

Имаме подкрепата на широк кръг граждани на Велико Търново, политици, бизнесмени футболни деятели, фенове, за които е спешна промяна в начина, посоката и бъдещето на любимия ни Етър!
Всички заедно за едно добро бъдеще за Етър !
Имаме краткосрочен и средносрочен план за излизане от кризата, за стабилизирането на клуба, развитието на ДЮШ, изграждането на разпознаваем и успешен стил на игра на отбора, интегриране и повишаване на стойността на собствените кадри и възстановяване на уважението и доверието на партньори, контрагенти, рекламодател, спонсори и инвеститори!

Ние сме екип от свързани с Етър хора, доказали в годините висок морал, мотивация , футболни знания !
С вече изградени кариери и ги залагаме за доброто на Етър.
А аз заставам с името си, честност и работа и най важното без компромиси в името на доброто за Етър.
Търново и Етър заслужават да имат отбор който повечето от нас помнят от близкото минало,когато всички се гордеехме с него!
С уважение Станимир Левтеров