Кой кого заменя на „Армията“? Асистентът на Стипич печели промоция и влиза в щаба му

0
tomislav stipich 1
Снимка: cska.bg
- -

Томислав Стипич идва с готов щаб в ЦСКА-София, след като армейците освободиха целия екип на Стамен Белчев след загубата в баража за Европа от ЦСКА 1948 – Анатоли Нанков, Християн Христов, Стоян Колев и Кирил Динчев. Хърватският наставник ще има един помощник – Сергей Козанс. Интересно е, че 38-годишният латвиец води ФК Ауда между 2020 и 2021 г. като старши треньор и дори го извежда до промоция в елита. Тогава обаче начело на тима застава Стипич и оттогава Козанс е част от неговия щаб.

Стоян Колев ще бъде наследен от Горан Брашнич като треньор на вратарите. 50-годишният босненец има 8 мача за националния отбор на страната си, като един от тях е срещу България. На 20 август 2008 г. в контрола в Билино поле Димитър Бербатов опъва мрежата на Брашнич два пъти за победата на трикольорите с 2:1.

За кондиционната подготовка на армейците ще се грижи 34-годишният хърватин Миленко Кумич. През миналия сезон подобна роля в ЦСКА-София имаха цели трима различни специалисти – Дарко Обрадович, Боян Стаматович и Кирил Динчев./ „Тема спорт“

Стипич отрязал германци, за да поеме ЦСКА-София! Това отваря вратите към… Илия Груев