Халф на Левски завърши миналия сезон без гол и асистенция, а започва новия с 3 мача наказание

0
asen chandarov
Снимка: levski.bg
- -

Сезон 2023/24 не бе белязан от постижения, с които Асен Чандъров може да се похвали. Напротив. Цифрите са изцяло против него. Той успя да вземе участие само в два мача като титуляр в Първа лига, а веднъж започна в стартовите 11 за Купата. Така записа едва 22% от минутите, които се полагат за съответните мачове. Освен това не успя да вкара нито един гол, а завърши и без асистенция в елита. Все пак трябва да отчетем, че подаде за гол в Европа – при победата с 2:0 над Шкупи като гост.

Трябва се отбележи, че цифрите му бяха по-лоши само при Петър Хубчев. Бившият национален селекционер бе първият, който го върна на „Герена“, където преди това бе част от школата. Хубчев обаче го пусна едва 3 пъти в мачовете за първенството и веднъж за Купата на България, след което бе върнат на Септември София, откъдето дойде под наем. Не е изключено и сега да извърви този път.

Асен Чандъров ще бъде и аут за подновяването на първенството. Причината е, че има да изтърпява сериозно наказание. Халфът си издейства директен червен картон в последната среща с Лудогорец. Той се появи като резерва и остана на терена 8 минути! Дисциплинарната комисия на БФС го удари за 3 мача, след като си позволи да ритне съперник без топка. И евентуалният му нов отбор ще трябва да прави сметките си за първите мачове без него./ „Мач Телеграф“

Полузащитник пред раздяла с Левски