Петричев: На броени дни сме до издаването разрешение за строеж

0
Снимка: ludogorets.com
- -

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев анонсира началото на проекта за строеж на сектор “А” на “Хювефарма Арена”. Босът на “зелените” заяви, че се надява до година и половина трибуната и инфраструктурата в нея да бъде готова.

“В напреднала фаза по изпълнение на нашия ангажимент по договора за концесия, което влиза и построяването на последния сектор от стадиона – сектор “А”. На броени дни сме до издаването разрешение за строеж, провеждаме и търг за изпълнението. Нашата цел е максимално бързо да започнем разрушаването и построяването на новия сектор. В скоро време ПФК Лудогорец ще разполага с модерен сектор, който ще бъде достатъчно функционален за всички. Уверявам ви, концепцията е много внимателно обмислена и вие ще се чувствате много добре като представители на медиите. Планирали сме един много лесен достъп и за хората с увреждания”, каза Петричев.

“Докато тече строежът имаме концепция да подредим нещата и УЕФА да ни разреши да продължим да домакинстваме на нашия стадион в групова фаза на някои турнир. Преди да започне разрушаването ще построим един паркинг на трибуна “Моци”, за да поеме трафика. Ще бъдат изградени допълнителни места в Сектор “В” за медиите”.

“В новия сектор е предвиден голям музей, фенмагазин, бизнесзона, няколко бокса и хоспиталити зона. С построяването на сектора ще имаме един прекрасен стадион. Много е трудно да се нагърбим със срокове, но възможно най-скоро се надяваме да бъде завършен. Според специалисти подобни проекти отнемат около година и половина. Ако успеем за по-бързо, ще е прекрасно, но искаме всичко да бъде изпипано. Капацитетът ще нарасне и ще е някъде около 12 хиляди”, допълни директорът.