Ед Шийрън минира Левски – ЦСКА-София!

0
levski cska
Снимка: levski.bg
- -

„Васил Левски“ няма да може да бъде ползван за футбол в периода 22 август – 30 септември, което поставя огромни проблеми пред ЦСКА-София, както и минира дербито между „сини“ и „червени“ в осмия кръг. Причината за този хаос е смяна на тревното покритие, както и планирани два концерта на съоръжението в центъра на София – на английската попикона Ед Шийрън на 31 август, както и на италианската оперна звезда Андреа Бочели на 14 септември.

В този период ЦСКА-София посреща Ботев Пловдив и Берое. Големият проблем обаче е двубоят между Левски и „червените“, като „сините“ са домакини. Така най-вероятно дербито ще се играе на „Герена“ без гостуващи фенове, а ответната среща ще бъде на „Васил Левски“, също без гостуваща агитка. Другата опция е мачът да бъде отложен за изиграване след 30 септември, когато съоръжението ще е на разположение.

Съществува вариант ЦСКА-София да играе срещу Ботев Пд и Берое на стадионите на Локо София или Славия или пък да разменят домакинствата и гостуванията си с „канарчетата“ и заралии. „Мач Телеграф“ потърси за коментар на ситуацията триото директори на ЦСКА-София -Стоян Орманджиев, Филип Филипов и Михаил Александров, но те отказаха да говорят по темата.

Жребият отреди „червените“ да бъдат без публика до двубоя си със „сините“. ЦСКА-София бе наказан от Дисциплинарната комисия към БФС след баража за Европа, загубен от ЦСКА 1948 с 0:2. В края на двубоя фенове на ЦСКА-София нахлуха на терена на Националния стадион „Васил Левски“ и двубоят бе прекъснат. В резултат на баталните сцени „армейците“ бяха наказани с лишаване на тима от домакинство за срок от 3 мача, но с условието, че между тези две домакинства ЦСКА-София няма да може да разчита на своя публика при гостуванията си. Отделно отборът трябва да затвори Сектор Г за два мача. Това означава, че домакинските мачове с Хебър, Славия и Ботев Пд ще бъдат без фенове, а за срещите с Берое и Септември ще бъде затворен Сектор Г. В гостуванията на Лудогорец, Спартак Варна и ЦСКА 1948 „червените“ фенове също няма да могат да присъстват.

В уикенда 7-8 декември ще се изиграят последните мачове за първенство за календарната година, а шампионатът ще бъде подновен на 8-9 февруари./ „Мач Телеграф“

Генчев скъса трансферния списък на Костов! 15 играчи не отговаряли на тактиката му