Вратарят на ЦСКА-София със силно послание към треньор

0
- -

Най-постоянният футболист на ЦСКА-София Густаво Бусато публикува в социалните мрежи емоционално послание, насочено към досегашния треньор на вратарите в тима Стоян Колев. Това се случи в петък вечер, часове след първата тренировка от предсезонната подготовка на армейците. На нея играчите под рамката бяха ръководени от бившия наставник в националния отбор на Босна и Херцеговина Горан Брашнич, който пристигна като част от щаба на Томислав Стипич. По този начин беше сложен край на тригодишната съвместна работа между Бусато и Стоян Колев, която превърна бразилеца в един от водещите вратари в първенството и най-стабилния играч на 31-кратните шампиони.

Густаво публикува своя обща снимка с бившия страж на ЦСКА, Локо Пд, Черноморец, Нефтохимик, Берое и Оцелул, към която написа: „Благодаря ти толкова много за всичко! Нека Бог винаги благославя живота ти и този на твоето семейство“.

Бусато и Колев работеха заедно от юли 2021 година, когато Стоян Колев се завърна на „Армията“ като част от щаба на Стойчо Младенов, припомня „Тема спорт“. След като Екзекутора на Ливърпул се скара с Гриша Ганчев и напусна клуба, той лично настоя пред Колев да остане в ЦСКА-София и да продължи професионалното си развитие в отбора. Впоследствие наставникът на вратарите участва в екипите на Алън Пардю, Саша Илич, Нестор Ел Маестро и Стамен Белчев. След катастрофалния край на сезона обаче армейците освободиха целия треньорски щаб и съответно и Колев.

Бусато, който пристигна в България на изключително съмнително ниво, започна да прогресира под ръководството на Ивайло Петров-Пифа, с когото в момента е близък приятел. Истинското развитие в играта му обаче дойде при Колев. Бразилецът вече е много по-уверен при играта с крака, активен е при центриранията и е много силен в ситуациите един на един с противниковите нападатели. Затова и наскоро подписа нов двугодишен договор с клуба. Неслучайно Бусато отдаде заслуженото на Колев за съвместната им работа.

Първо в KOTASPORT : Етър привлича халф от Черноморец Бс