Драма и равенство между Англия и Дания

0
hari kein
Снимка: x.com/England
- -

Отборите на Англия и Дания завършиха 1:1 в един много оспорван и динамичен двубой от Европейското първенство. Срещата протече на много високи обороти, като и двата отбора вложиха много старания, за да стигнат до крайния успех. Мачът се игра на модернистичния срадион във Франкфурт.

Първият удар в двубоя дойде още преди да са изминали и 60 секунди футбол във Франкфурт, след като Пиер-Емил Хьойберг стреля от границата на наказателното поле на Англия, но Джордан Пикфорд се намеси рутинно.

Фил Фодън навлезе чрез дрибъл в наказателното поле на Дания в 13-ата минута и потърси горния десен ъгъл на вратата, но топката прелетя над напречната греда на вратата, пазена от Каспер Шмайхел.

Англия успя да поведе още в 18-ата минута, когато Кайл Уокър се възползва от груба грешка на Виктор Кристиансен, за да напредне по дясното крило. Крайният бранител навлезе в наказателното поле на „червения динамит“, след което сви топката към Букайо Сака. Крилото от своя страна продължи за Хари Кейн, който стреля към долния десен ъгъл на датската врата и реализира.

Йонас Винд получи топката в наказателното поле на Англия и стреля в 31-вата минута, но в последния момент Марк Гехи се хвърли на шпагат. След рикошета топката премина в близост до напречната греда на вратата на Джордан Пикфорд, но кацна върху мрежата от външния ѝ край.

Дания възстанови равенството в 34-ата минута, когато Хари Кейн даде грешно подаване в средата на терена, а футболист на „червения динамит“ отне и комбинира с Мортен Хюлманд, който изпрати същински снаряд към английската врата от 28 метра. Топката, която се движеше с над 110 км/ч. рикошира в десния страничен стълб и влезе във вратата.

Кристиан Ериксен центрира от корнер в 39-ата минута на втора греда, където Йоаким Андерсен се извиси над всички и стреля с глава, но над напречната греда на вратата на „трите лъва“.

Фил Фодън тръгна на самостоятелен рейд и опита удар от дистанция в 40-ата минута, но не успя да затрудни Каспер Шмайхел.

Англия започна по-активно втората част. В 50-ата минута топката достигна до Деклан Райс, който шутира от границата на датското наказателно поле, но Шмайхел се намеси и улови.

„Трите лъва“ пропиляха златна възможност в 52-рата минута, когато Букайо Сака бе изведен с дълго подаване в наказателното поле на Дания. Каспер Шмайхел излезе неразчетено, но ударът на футболиста на Арсенал с глава не намери очертанията на вратата на символичните домакини.

Фил Фодън отправи удар от средна дистанция в 55-ата минута, но топката рикошира право в левия страничен стълб на вратата на Дания. Букайо Сака опита да направи добавка, но стреля неточно.

В 71-вата минута Джуд Белингам изведе Оли Уоткинс зад гърба на датската отбрана, но Шмайхел скъси ъгъла и успя да отрази удара на нападателя на Астън Вила.

Пиер-Емил Хьойберг пробва дали Джордан Пикфорд внимава, след като отправи удар от сериозна дистанция в 73-ата минута, но английският страж се справи и отрази.

Марк Гехи сгреши пред собствената си половина, а Александър Ба навлезе в наказателното поле на Англия, но точно преди да стреля, бранителят на Кристъл Палас успя да се хвърли на шпагат и да избие топката в 82-рата минута. От последвалия корнер Андреас Кристенсен стреля от воле, но над напречната греда.

Дания продължи да бъде изключително активен и само минута по-късно след нова непредизвикана грешка в отбраната на Англия, Пиер-Емил Хьойберг отне топката и стреля от границата на наказателното поле, но покрай десния страничен стъллб на вратата.