Украйна приземи Словакия с обрат

0
slovakiq ukraina
Снимка: x.com/uafukraine
- -

Украйна победи Словакия във втори мач за двата отбора от група „Е“ на Евро 2024. На „Меркур Шпил-Арена“ в Дюселдорф селекцията на Серхий Ребров се наложи с 2:1. По този начин украинците вече са с 3 точки, колкото има и днешният им съперник, който в първия двубой изненадващо победи Белгия с 1:0.

В 10-ата минута Словакия на два пъти можеше да поведе. Първо Лукаш Хараслин стреля от добра позиция, но вратарят на Украйна спаси. Секунди по-късно, след неразбория в „жълтата“ защита, топката стигна във вратарското до Иван Шранц, който нанесе силен удар от въздуха. Трубин обаче някак успя с тяло да избие от голлинията.

Словакия поведе в 17-ата минута Ханко изпълни опасно фал, но Трубин изби в тъч. След неговото изпълнение последва центриране на Лукаш Хараслин на границата на вратарското поле, откъдето Иван Шранц засече неспасяемо с глава за 1:0.

Украйна по чудо не изравни в 34-ата минута. Олександър Тимчик от 11-12 метра стреля по диагонала, но топката срещна дясната греда.

В 43-ата минута Зинченко опита да изненада стража на Словакия с директен удар от фал от неголям ъгъл. Дубравка обаче внимаваше и боксира.

Словакия отговори в ответната атака. Хараслин от границата на наказателното поле шутира към долния ляв ъгъл, но Трубин плонжира и успя да избие в корнер.

Украйна изравни в 54-ата минута. Микола Шапаренко получи пас от Олександър Зинченко встрани от точката за изпълнение на дузпа и много прецизно засече в долния десен ъгъл на вратата за 1:1.

20 минути по-късно Украйна можеше да осъществи обрат. Михайло Мудрик получи встрани от вратарското поле, но ударът му от малък ъгъл срещна дясната греда.

Това обаче се случи в 80-ата минута. Роман Яремчук получи извеждащ пас от Микола Шапаренко зад гърба на словашката отбрана и с диагонален удар от вратарското поле порази целта за 1:2.