ЦСКА-София започна с победа при Томислав Стипич

0
cska sofiq
Снимка: cska.bg
- -

ЦСКА-София стартира с победа с 2:0 срещу Беласица Петрич контролите си от предсезонната подготовка. Това бе неофициален дебют за новия старши треньор на „червените“ Томислав Стипич.

ЦСКА-София излезе напред в резултата в седмата минута, когато след центриране в наказателното поле на Беласица се стигна до сериозно разбъркване, от което се възползва Тобиас Хайнц, който с лекота прати топката във вратата от близка дистанция.

Четири минути по-късно Станислав Шопов центрира към наказателното поле и намери Улаус Скаршем, който стреля към далечния десен ъгъл, но разтресе страничния стълб.

В 23-ата минута Аспарух Смилков центрира от свободен удар към Андон Гущеров, който бе изпуснат и нанесе удар с глава, но топката премина встрани от вратата.

В 38-ата минута ЦСКА-София бе много близо до отбелязването на второ попадение в срещата, след като „армейците“ организираха добра атака, при която Тобиас Хайнц намери Улаус Скаршем, който стреля на сантиметри покрай вратата.

В 43-ата минута дойде най-доброто положение за Беласица от началото на срещата. Димитър Евтимов бе неубедителен в наказателното поле и при удар на играч на гостите вратарят изпусна топката, след което тя бе изчистена от голлинията.

В 74-ата минута Беласица получи своя шанс да отбележи, след като Аксел Таонса направи добър пробив отляво и намери Живко Димитров, който стреля от границата на наказателното поле покрай вратата на ЦСКА.

В 75-ата минута ЦСКА-София реализира втори гол. Иван Тасев бе изведен по десния фланг, след което пусна успореден на голлинията пас за Симеон Александров, който бе забравен от защитата на Беласица и с прецизен удар към долния ляв ъгъл се разписа за 2:0.

В 89-ата минута Асен Дончев пробва късмета си директно от пряк свободен удар, но топката срещна десния страничен стълб.

Така ЦСКА-София започна с победа в контролите.