Любимец на бултрасите: Селекцията вдига много очакванията! При лош старт може пак да настане голямо напрежение

0
borislav dimitrov
- -

Бившият нападател на Ботев Пд и някогашен любимец на бултрасите – Борислав Димитров – коментира за „Мач Телеграф“ селекцията в клуба, като заяви, че се надява тя сериозно да вдигне класата на тима.

„Като имена селекцията е обещаваща и заявката, която се дава с нея, е сериозна. С други думи новите играчи вдигат много летвата на очакванията. Дано на Керкез да му стигне времето до началото на сезона този сериозно обновен отбор да се стикова и да се изградят взаимовръзките между отделни звена, а и колективът в състава да е добър. Най-важното от всичко е как ще започне в сезонът. Моля се и се надявам отборът да тръгне добре и в Европа, и в първите мачове в България. Ако това се случи, после само от инерцията доброто представяне ще продължи. Тръгнат ли обаче лошо – с ранно приключване в Европа и загуби в дербитата във вътрешното първенство – е възможно пак да настане голямо напрежение. Аз, разбира се, се надявам това да не се случи и пожелавам на Ботев успех“, започна Боби Димитров, а след това каза няколко думи конкретно за най-гръмкото име в селекцията – Антъни Уджа, както и за две от българските попълнения – Никола Илиев и Андрей Йорданов.

„Уджа, който има над 100 мача и 30 гола в Първа Будеслига, е ясно, че няма как да не е много силен футболист. Сигурно не е в най-върховата форма в живота си, но при една добра подготовка и с неговата физика ще свърши отлична работа на Душан Керкез. Никола Илиев го познавам много отдавна. Той беше най-талантливият играч в своя набор и беше над останалите. Сега вече е по-опитен и мисля, че ще пасне идеално в състава. Андрей Йорданов има качества, но Ботев Пд е гранд в България и не всеки, който дойде в клуба, успява да носи на напрежение и да покаже най-доброто от себе си. Надявам се, че ако му се даде шанс, ще се възползва. Хубаво е, че в селекцията има и българи, и чужденци. Имаше един момент, в който се залиташе в едната крайност и българите бяха много малко, но сега не е така. Душан Керкез показа, че не направи разлика между българи и чужденци и пуска този, който си заслужи“, допълни Боби Димитров. Той сподели и мнението си дали ще има ли по-дълъг кредит на доверие към Душан Керкез, дори и ако сезонът не започне добре, а също така даде своята прогноза за това какво ще постигнат „канарчетата“ през следващата кампания.

„За мен подготовката трябва да бъде направена така, че отборът да е във върхова форма в началото на сезона. Пловдив е зажаднял за европейски футбол. Ботев отдавна не е играл международни мачове в града. Предишните бяха в Бургас. Не че и там не ходеха по 10-15 хиляди, но друго си е у дома на този хубав стадион и с тази публика. Ако започнем силно, настроението ще е страхотно и много по-лесно ще стане след това да се поддържат добрите резултати. В първенството има 5-6 отбора, които са пред останалите и Ботев е един от тях. С тази селекция имат сили да се класират в Европа и през първенството, а не чрез турнира за Купата, както стана през миналия сезон. Душан Керкез показа, че си разбира от работата, публиката и ръководството му имат доверие, но все пак сме в България и никога нищо не може да бъде сигурно. И през следващия сезон ще бъде важна ролята на Ивелин Попов. С оглед сгъстения цикъл не очаквам да играе по 90 минути във всеки мач и вероятно ще му се дават и почивки. Попето обаче си остава голямата фигура в клуба. Важна е и ролята му в съблекалнята, където явно нещата са наред и няма проблеми. Пожелавам успех на Ботев, до който съм сигурен, че ще се стигне, ако стартът на сезона е силен“, завърши Боби Димитров.

Левски привлича румънски национал