Австрия и Нидерландия сътвориха спектакъл, вундертимът ликува

0
449162175 1015811659911229 7445150494353732441 n
- -

Австрия победи Нидерландия с 3:2 в един епичен двубой. Така вундертимът продължава напред като лидер, а лалетата ще чакат. Шансовете има за следващия етап обаче не са малки. Зрелището на Олимпийския стадион в Берлин бе пълно и донесе голяма наслада и емоции на зрителите.

В 7-ата минута австрийците излязоха напред в резултата след автогол. Александър Прас получи на левия фланг и пробва остро центриране по земя към Марко Арнаутович. Пред него беше Дониел Мален, който отклони топката, но към собствената си мрежа. Барт Вертбрюген бе преодолян – 1:0 за Австрия.

Четвърт час след началото нидерландците се опитаха да възстановят равенството. Коди Гакпо получи на левия фланг и намери с пас по земя Тиджани Райндърс в наказателното поле. Той беше на скорост и стреля с едно докосване, но в аут.

В средата на първото полувреме „лалетата“ направиха огромен пропуск. Райндерс изведе в коридор Дониел Мален, който получи златен шанс да се реваншира на своите съотборници за автогола. Сам срещу Патрик Пенц обаче стреля в аут.

Австрийците се бранеха добре. В 33-ата минута Райндерс пробва удар от границата на наказателното поле, но в аут.

Пет минути по-късно поляците изпуснаха два шанса да удвоят преднината си. Те изпълниха ъглов удар. Марсел Забицер беше забравен пред наказателното поле. Той отправи опасен удар в долния десен ъгъл, който Вертбрюген спаси. Флориан Грилич също получи шанс. Неговият удар беше блокиран. Марко Арнаутович овладя пред Вертбрюген, но стражът успя да го блокира.

В 42-рата минута Мемфис Депай се извиси над защитата на Австрия и стреля с глава. Топката беше изчистена от защитник пред голлинията. Имаше обаче и засада в хода на нападението.

Само 70 секунди след старта на второто полувреме нидерландците възстановиха равенството. Те отнеха топката в центъра на терена, а Шави Симонс подхвана бърза контраатака. Той изведе Коди Гакпо, който с едно докосване преодоля Пенц.

В 54-тата минута Мемфис Депай центрира от корнер. Върджил ван Дайк се опита да стреля с глава, но бе изпреварен.

Само пет минути по-късно австрийците си възвърнаха аванса при головете. Забицер изведе Флориан Грилич зад защитата на Нидерландия. Той центрира към Романо Шмид, който стреля силно с глава. Стефан де Фрай се опита да избие от голлинията, но не сполучи.

Около 15 минути преди изтичането на редовното време „лалетата“ отново възстановиха равенството. Влезлият преди минути в игра Вут Вегхорст свърши работата си. При висока топка в наказателното поле той успя да се пребори и с глава свали към Мемфис Депай. Нападателят овладя и вкара – 2:2. ВАР преразглежда ситуацията заради съмнения, че Депай си е помогна с ръка при овладяването, но нямаше нищо нередно.

В 81-вата минута австрийците отговориха с гол. Кристоф Баумгартнер демонстрира невероятен поглед върху играта и пусна в коридор към Марсел Забицер. Капитанът овладя и останал очи в очи с Вертбрюген го преодоля от малък ъгъл. Върджил ван Дайк може да носи основната вина за попадението.

Секунди по-късно Баумгартнер порази вратата на Нидерландия. Вертбрюген отново беше преодолян с удар от малък ъгъл, но за щастие на „лалетата“ имаше засада.