Волен Чинков с престижен наряд в Европа

0
- -

Двe български съдийски бригади ще ръководят мачове в първия квалификационен кръг на европейските клубни турнири за новия сезон. Волен Чинков получи наряд в Шампионската лига, а новият международен рефер Георги Гинчев от Велико Търново ще направи официален дебют в Лигата на конференциите.

Волен Чинков ще бъде главен съдия на срещата между Динамо (Минск) и Пюник, която ще се играе на 10 юли от 21:45 часа на стадион „Мезьокьовешд Варош“ в Унгария. Беларусите трябва да приемат съперниците си на неутрален терен заради участието на страната във военната агресия на Русия срещу Украйна.

Лудогорец срещу шампиона на Беларус или Армения във втория квалификационен кръг на ШЛ
Лудогорец срещу шампиона на Беларус или Армения във втория квалификационен кръг на ШЛ

И тъй като от тази двойка ще бъде определен съперник на Лудогорец или Динамо (Батуми), то и в следващия кръг ще се следва тази процедура – Динамо (Минск) ще играе извън Беларус. Помощници на Чинков ще бъдат Мартин Венев и Денис Соколов, а за четвърти съдия е назначен Никола Попов.

Георги Гинчев ще дебютира на европейската клубна сцена в мача Морнар – Динамо (Тбилиси). Двубоят ще се проведе на стадион „Арена Лешкополе“ в Подгорица на 11 юли от 21:45 часа. Помощници на Гинчев са Георги Дойнов и Мирослав Максимов. Иво Андреев от София ще бъде четвърти съдия на тази среща.

Рефери от Германия и Хърватска за Лудогорец-Динамо Батуми