Капитанът на Лудогорец се катери в престижна класация, може да задмине „сини“ легенди

0
anton nedqlkov
Снимка: ludogorets.com
- -

Сякаш контузиите вече са зад гърба на капитана на Лудогорец Антон Недялков и той е готов да направи много силен сезон 2024/25. Бранителят беше отличен в подготовката, като бе солиден в защита и опасен в атака. Срещу Динамо Батуми в сряда 31-годишният защитник ще запише своя мач номер 63 в евротурнирите. 60 от тях са с екипа на Лудогорец, а два – с родния му Литекс. Така един от най-силните родни футболисти в последното десетилетие ще продължи да катери стълбичката в една много престижна класация – на футболистите, които имат най-много мачове за родни отбори в евротурнирите.

В импровизираната десетка Недялков заема престижното 8-о място. Почти сигурно, ако всичко е наред и той е здрав, още този сезон ще изпревари бившия си съотборник Сисиньо, както и легендата на Левски – Елин Топузаков (65), защото Лудогорец има гарантирани 4 мача в Европа. Но амбициите в Разград са много по-високи и ако евролятото на „орлите“ е обичайно, то те би трябвало да изиграят поне 8 срещи. Случи ли се това, Недялков ще нахлуе в Топ 5, изпреварвайки друг „син“ символ – Христо Йовов (66).

Топ 3 е превзет от футболисти на Лудогорец. Номер 1 е Козмин Моци, който има 81 срещи за „орлите“ в Европа. Втори е Марселиньо с 80, а трети е настоящият помощник треньор Светослав Дяков със 79. Явно е, че много трудно Недялков ще успее да достигне въпросното трио през сезон 2024/25, отбелязва „Мач Телеграф“.

ЗА БЪЛГАРСКИ ОТБОРИ В ЕВРОПА

1.Козмин Моци 81
2.Марселиньо 80
З.Светослав Дяков 79
4.Вандерсон 70
б.Христо Йовов 66
б.Елин Топзуаков 65
7.Сисиньо 65
8.Антон Недялков 62
9.Абел Анисе 61
10.Клаудиу Кешерю 57

Левски се подсилва с френски нападател и нигерийски халф (ВИДЕО)