Ботев (Пд) прави два изходящи трансфера след Марибор

0
botev plovdiv pirin
Снимка: facebook.com/botevplovdiv
- -

Ботев Пловдив ще завърши два изходящи трансфера, но след двубоите от първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу Марибор. Според медиите в Турция за сигурно ново попълнение на Гьозтепе вече може да се счита защитникът на жълто-черните Атанас Чернев. Авторитетното издание „Фанатик“ отбелязва, че преговорите между ръководствата на двата клуба вече са в напреднал етап и скоро бранителят ще стане част от състава, воден от Станимир Стоилов. Под ръководството на Мъри тимът спечели промоция за елита. Както е известно, Гьозтепе вече пазарува от родния пазар – взе халфа на Славия – Исак Соле.

В Турция дават и по-подробна информация за Чернев, който започна като резерва сезон 2023/24, но в последните мачове се утвърди като титуляр в селекцията на Душан Керкез. Той е част и от младежкия национален отбор. Твърди се, че Атанас ще отиде в турския клуб под наем, а след края на кампанията Гьозтепе ще има възможност да го откупи.

Пред изходящ трансфер е и друг бранител – левият бек Константинос Балоянис. На неговата позиция Ботев се подсили с родния национал Андрей Йорданов, който си тръгна от изпадналия от елита Пирин Бл като свободен агент. Жълто-черните са отхвърлили оферта на стойност 100 000 евро за защитника Константинос Балоянис, пише гръцкият „Спорт24“. Предложението идва от Атина Калитея, който от новия сезон ще бъде част от Суперлигата. Сега на „Колежа“ очакват ново такова. Балоянис се присъедини към жълто-черните през миналото лято от Офи Крит със свободен трансфер. С екипа на канарчетата 25-годишният бранител изигра общо 36 мача, в които се отчете с два гола и три асистенции. Според информацията, интерес към Балоянис има още от Нидерландия и България и той със сигурност ще бъде продаден./ „Тема спорт“

Взет през зимата гледа към изхода на „Герена“