Има всички предпоставки Ботев (Пд) да спре хегемонията на Лудогорец

0
botev plovdiv otbor
Снимка: facebook.com/botevplovdiv
- -

Може ли Ботев Пловдив да спре доминацията на Лудогорец из родните терени? Отговорът на този въпрос е твърдо ДА. „Жълто-черните“ имат всички предпоставки, за да грабнат титлата в края на предстоящия сезон. Клубът разполага с най-важните фактори за успешен сезон – страхотни фенове, нов стадион, модерна база, силни футболисти, добър треньор и богат собственик. Отделно в края на миналата кампания Ботев Пд показа, че може да победи Лудогорец в директен сблъсък. „Канарчетата“ удариха разградчани с 3:2 на финала за Купата на България и затвърдиха впечатлението, че има много качество в отбора.

Прави впечатление, че по време на паузата Ботев Пловдив прави страхотна селекция, а новите футболисти се взимат на точните постове, на които си личеше, че отборът има нужда от подсилване. Истината е, че през миналия сезон тимът стартира слабо и дълго време боледуваше, докато „доктор“ Душан Керкез успее да го излекува, за да го превърне в края на кампанията в добре смазана машина. Машина, която е изградена от млади и много талантливи футболисти, които се доизграждат около опитни играчи, видели и 2, и 200.

Има и нещо друго, което понякога остава на заден план – феновете изчистиха различията си, защото в един момент малка част от агитката беше хванала в една особена посока, която можеше да повлече клуба надолу. Сега всичко вече изглежда наред, а с тези велики фенове зад себе си, Ботев е готов да прави чудеса.

Казват, че контролите не са мерило за състоянието на клуба, но да победиш с 5:2 Черно море – това е нещо сериозно и говори много за развитието на отбора, което по всичко личи е във възходяща линия и то константна.

Генади Семов/ „Мач Телеграф“

Берое прави сензационен трансфер, привлича бивша звезда на Левски