Дерменджиев с една голяма дилема

0
georgi dermendjiev
Снимка: ludogorets.com
- -

Лудогорец показа добра игра в контролите и гледа с оптимизъм към двубоя с Динамо Батуми. Съставът получи допълнителна енергия, след като към него се присъедини Якуб Пьотровски. Полският халф е в добро кондиционно състояние след участието си на Евро 2024. И именно с него е свързана голямата дилема пред Георги Дерменджиев.

Треньорът до последно ще умува дали да пусне като титуляр най-добрия си играч за миналия сезон. Изглежда обаче по-вероятно Пьотровски да бъде оставен на резервната скамейка и да се появи в игра само при нужда. По време на подготовката с добри изяви се отличи Ивайло Чочев. Родният национал отбеляза 3 гола и бе реализатор №1 на тима в подготовката. И именно той ще бъде до бразилеца Педро Hapecu в халфовата линия.

За двубоите с Динамо Батуми бе картотекиран централният нападател Квадво Дуа. Швейцарецът обаче също няма да започне след участието си на европейското. Атаката ще бъде водена от Руан Крус, а зад него ще бъде Тодор Неделев. Изборът за фланговете е ясен – отдясно ще е Бърнард Текпетей, а от зоната на лявото крило ще напада бразилецът Рик Джонатан.

За защитата Дерменджиев има голям избор. Бекове ще бъдат Аслак фон Витри и Антон Недялков, а почти сигурно изборът за центъра на отбраната ще падне върху Оливие Вердон и Диниш Алмейда. Новите попълнения Бонман, Куртулуш и Дуарте ще са резерви, защото трябва още да подобрят комуникацията с новите си съотборници./ „Тема спорт“

Лудогорец на поход към девети поредни групи