Наско Сираков каза приключил ли е с Мъри и отсече: Тръгна си без причина! Иво Ивков бе адски маловажен!

0
Снимка: levski.bg
- -

Наско Сираков е истинска легенда на Левски и БГ футбола. От тези, които са изковали на терена легендарния си статут, а след това са го затвърдили и извън него. Към днешна дата голмайстор №1 в историята на „сините“ е мажоритарен собственик на Левски, а това предизвиква силни чувства сред феновете. Сираков има и страстни привърженици, и такива, които не спират да го плюят. В основата на раздора в друга „синя“ легенда – Станимир Стоилов, който напусна „Герена“. И това даде начало на транспаранта „Сираков вън!“, който всеки мач е окачен в Сектор А. Факт е обаче и то неоспорим, че Наско пое властта в Левски в един изключително тежък момент за клуба, в който „сините“ бяха много близо до фалит и разпад, но той успя да спаси клуба, а това реално е най-важното. Разбира се, за това много му помогнаха Мъри Стоилов и друга голяма легенда – Даниел Боримиров. Ето какво сподели Сираков по отношение на Станимир Стоилов и Ивайло Ивков в интервю за „Мач Телеграф“.

– Няма как да не засегнем темата за Мъри Стоилов. Мъри каза, че е приключил с Наско Сираков, а приключи ли Наско Сираков с Мъри Стоилов?
– Да ти кажа честно – аз приключвам с всеки един треньор, който в сегашния момент не води Левски. Приключвам не в буквалния смисъл на думата, но за мен е некоректно да обсъждам треньор, който в момента води отбор извън България и не е в Левски. Смятам сега да постъпя по същия начин. Какво има да обсъждам Станимир Стоилов? Мисля, че не е редно и бивши треньори на Левски да обсъждат настоящата ситуация в клуба. Това е въпрос на разбиране.

– Мъри Стоилов все пак не е само бивш треньор на Левски. Той е твой дългогодишен приятел и е легендарна фигура на „Герена“…
-Точно така.

– Има ли шанс един ден да се разберете и да се върне в Левски?
– Въобще не съм се замислял на тази тема. По простата причина, че той си тръгна, според мен, без никаква причина от Левски. Затова казах, че този случай за мен е приключен.

– На мен ми стана тежко заради това, че той си тръгна от Левски заради Иво Ивков….
– Този въпрос трябва да го задаваш на него.

– Задавал съм го, а отговорът бе, че Ивков бил много важен за клуба.
– В неговите очи е било така, но в моите очи Иво Ивков бе адски маловажен,
а това е водещото и важното.

Наско Сираков за целите, бюджета, селекцията, дълговете, феновете и разликата между Боримиров и Ивков