Тютюков: Гоним по-добро класиране от миналия сезон! Пловдивските отбори са по-специални за мен

0
boris tiutiukov
Снимка: fcarda.bg
- -

Футболистът на Арда – Борис Тютюков – сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за новия сезон. Той разкри, че мачовете с пловдивските Локо и Ботев са по-различни за него, защото е израснал в града, а и дядо му е бивш играч на „смърфовете“.

Освирквания и обиди доближават трансферна цел до ЦСКА-София!(ВИДЕО)

„Подготовката според мен върви по много добър начин. Първоначално започнахме в Момчилград да се подготвяме, а след това продължихме в Боровец. Условията, които ни бяха предоставени от клуба в Боровец, бяха много добри. Не може да имаме никакви забележки. Хотелът беше хубав и храната – също. Терените и тренировките също бяха на ниво. Имахме всички условия, за да се подготвим на ниво. В отбора всичко е наред. Разбираме се и има настроение. Концентрирани сме, защото мачовете наближават, а в тях е истината. В контролите се вижда докъде сме стигнали с подготовката и как се чувстваме кондиционно, но в официалните мачове си проличава най-ясно какво ни е нивото“, започна Тютюков.

„С всички в отбора се разбираме много добре. Има доста млади момчета и това е много хубаво. Амбицирани сме и всички се стараем. С Боби Цонев сме доста близки. С Илкер Будинов – също. С него бяхме и в Пирин. С Емил Виячки също се разбираме много добре. Като цяло с всички сме в много добри отношения. Всички са много готини. Новите играчи ги приехме бързо. Футболът те учи на много неща и трябва да се адаптираш бързо. Да покажеш, че си готов да се бориш за отбора и да се докажеш. Оттам – нататък всичко става по естествен начин. И аз съм минал през доста клубове и знам какво е в началото, когато отидеш на ново място. Не е лесно, но това те учи на много. Аз бързо свикнах в Кърджали. Доста добре се чувствам в отбора и в града. Хората са много позитивни и приветливи. Уважават ни и се държат добре. Градът е спокоен и мислиш изцяло за футбол. Щом съм здрав, не мога да се оплаквам от нищо. С Александър Тунчев сме в много добри отношение и се разбираме отлично. Работим и се стараем. Всички искаме да вървим нагоре и да се развиваме. Имаме цели и ги следваме. Трябва да дадем всичко от себе си. Силно се надявам да успеем да подобрим класирането от миналата година. Няма да е лесно, защото и другите отбори се подготвят и правят селекции. Всеки се бори за мястото си и накрая този, който е по-подготвен и иска повече успеха, той ще го постигне“, продължи той.

„Гледам да съм фокусиран върху Арда и това, което е поставено като изисквания от ръководството и треньора. Надявам се нивото в Първа лига да се вдигне през предстоящия сезон. Ще има конкуренция, особено за местата даващи право за игра в Европа. Първата ни среща е с Локомотив в Пловдив. Ще бъде много интересно. Това ще е първи мач за сезона и го очаквам с нетърпение. Надявам се да се получи хубав мач и ние да победим. Ние излизаме за трите точки. Ще се радвам да има една хубава атмосфера на стадиона. Аз съм израснал в Пловдив и този мач ще бъде различен за мен. Дядо ми е играл в Локо Пд и имам нещо специално и към „черно-белите“, и към Ботев Пд. Изобщо пловдивските отбори са по-специални за мен и ги уважавам много. Ходил съм на много техни мачове. Искам да се докажа и да покажа добра игра“, продължи Тютюков.

„Гледам европейското първенство. Интересно е и според мен Испания заслужава да триумфира. Показват наистина много силна игра. Нямам фаворит, но Испания доминира и заслужено е на финал. Ламин Ямал е страхотен талант“, завърши той.

Стана ясно дали Левски ще продаде още един основен футболист