Нов шеф на ЦСКА-София: Ако кажа кога България ще играе на голямо първенство…

0
mihail aleksandrov
- -

Техническият директор на ЦСКА-София Михаил Александров говори пред Дарик радио преди финала на Евро 2024. Той сподели, че би стреснал много хора, ако каже кога според него България отново ще играе на голямо първенство. Все пак допълни, че към днешна дата има светъл лъч в тунела заради Илиан Илиев.

Михаил Александров категорично заяви, че ще подкрепя Испания във финала срещу Англия на „Олимпиащадион“ в Берлин днес от 22:00 часа и прогнозира победа с 2:1 на „Ла Роха“.

„Това е Европейско първенство. Провежда се след оспорвани първенства. Има доста изморени футболисти, на предела на възможностите си. Не виждам причина който и да е отбора да бъде критикуван. Може би от гледна точка на пристрастията на хората всеки фен си търси своето. Когато не го получава, е малко или много разочарован“.

„Най-големи са очакванията към Англия и Франция. Англия е с най-скъпата селекция. Франция е отбор с най-големите звезди в състава. Има страшно много качества. Затова очакванията бяха доста по-големи. Когато феновете не виждат това, което очакват, се стига до разочарование. Скритите фаворити бяха Германия и Испания“.

„Все повече отборите разчитат на грешки на другия отбор и се опитват да се възползват от тях. Това е Европейското с най-много автоголове, ако не ме лъже статистиката. Европейското е със слаба резултатност и откъм единен голмайстор на даден отбор. Показва колко изравнени са силите в европейския футбол в момента“.

„Логичен е финалът, закономерен – не. Испанците със сигурност заслужаваха да са на финала. Може би, ако Германия и Испания не се бяха срещнали преди финала, това беше реалният финал на Европейското с оглед на това по какъв начин се представяха отборите. Смятам, че това бяха отборите, които трябваше да играят на финал“.

Миньор представи нов екип,завърши с равенство контролите