Проблеми в атака тормозят Локо (Пд)

0
lokomotiv plovdiv otbor
Снимка: facebook.com/lokomotivplovdiv
- -

Локомотив Пловдив завърши контролите от подготвителния период с нулево равенство срещу Берое на „Лаута“. Това бе и единственият спаринг или тренировка, която бе открита. Затова и бе повече от любопитно как ще се представят черно-белите, както и да се видят новостите, въведени от Любослав Пенев. Показаното срещу заралии обаче надали се е понравило на феновете, които ще чакат със свито сърце официалните двубои. Защото отборът скърцаше във всички фази на играта.

Боримиров: Лудогорец си направи организация в БФС и при съдиите

Срещу старозагорци Локо бе надигран. Тимът играе в любимата схема на Ел Голеадор – 4-1-4-1. Но към момента изпитва сериозни затруднения в нападение. Срещу Берое едва в 30-ата минута бе първият точен шут, при това той бе на сметката на гостите. До почивката смърфовете имаха една „полувъзможност“, дошла след изпълнение на статично положение. Докато защитата се пропука сериозно, но Хорхе Сегура блокира Годой, който се бе откъснал сам срещу вратаря Томов след грешка на Паскалев.

В началните 15 минути на второто полувреме Локо Пд все пак понатисна, но Димитър Илиев, Каракашев и Жулиан Лами не намериха целта. С това се изчерпа всичко по-интересно пред вратата на старозагорци. Нещо повече – резервният страж на пловдивчани Мартин Луков се отличи с няколко добри намеси, включително отказа останалия сам срещу него Политино. Черно-белите завършиха и с човек по-малко, след като халфът Ивайло Иванов получи втори жълт картон.

През лятото Локомотив отклони няколко оферти за централния си нападател Мичи Нтело, който през пролетта направи фурор. Той и колегите му от предни позиции обаче не са във форма по-малко от седмица преди старта на новия сезон. Това го доказват и резултатите от контролите. Смърфовете така и не вкараха на елитен съперник – 0:0 срещу Берое, предшествано от 0:1 от Славия. Те записаха две победи в спарингите, но срещу втородивизионни противници – 3:1 над Струмска слава и 4:0 срещу Пирин Бл.

Явно е, че следващите дни именно работата с атакуващите играчи ще бъде приоритет за Любослав Пенев. Който е доказал, че иска отборите му да показват добър офанзивен футбол. Към момента обаче новият му състав е далеч от оптималната форма. И със сигурност пред треньора има доста проблеми за разрешаване.

Всъщност ситуацията при заралии е сходна. Те показаха по-силна игра от Локо Пд в атака. Но в момента именно нападението се явява звеното, което спешно се нуждае от коригиране. Защото тимът не успя да се разпише още срещу Ботев Пд (0:1), Етър (0:0) и ЦСКА-София (0:3), като вкара единствено срещу Крумовград./ „Тема спорт“

Три руски отбора преговарят с Локомотив Пловдив за нападател