Легенда на Левски: 3-5-2 е рискова система! Години наред нямаме човек, който да завършва атаките

0
- -

Легендата на Левски – Емил Спасов – сподели пред „Мач Телеграф“, че системата 3-5-2, с която ще играят „сините“ занапред, е рискова. Той обърна внимание и на двамата нападатели, които бяха привлечени на „Герена“.

Прекрасна новина за Левски!

„3-5-2 е рискова схема за игра и трябва много добре да са се стиковали играчите. Да има една много добра организация между защитниците. Хубаво е, ако това нещо го постигнат. Левски се опитва и иска да играе атакуващ футбол. За да излизаш с 3-5-2, трябва да имаш изключителни трима централни бранители. В края на краищата всичко е въпрос на организация, тренировки и обучение. Ако съумеят да го постигнат, ще е хубаво. Всичко опира до качествата на играчите. В защита трябва да се подсигуряват добре, за да не се допускат голове“, започна Спасов.

„Цунами явно ще действа като централен защитник. Според мен той би могъл да се справи, защото е интелигентен футболист. Разумен е и играе добре с глава. Има и добър ляв крак. Друг въпрос е доколко ще успее. Иска се много работа на този пост и по-различни качества. Ако е в центъра на защитата, то ще го изгубим по крилото, където той се включваше често и сполучливо. Позиционирането му е на много високо ниво. Спомняме си, че бяха направили много добра двойка по крилото с Уелтън. Тази зона се уплътняваше много добре. Ще е добре да се включат силно новите футболисти. Няма да е лесно, защото някои идват в движение. Отпред Левски има двама нови нападатели. Познаваме качествата на Алекс Колев. Той е един от най-добрите родни нападатели. Около него се проточиха доста преговорите, но в крайна сметка е част от отбора и това е хубаво. Колкото до Сангаре, вижда се, че е много мощен физически. Ще видим на какво е способен. Ние имаме нужда от хора, които да завършват атаките. Ще видим как ще изглежда Левски. Не е тайна, че години наред нямаме човек, който да завършва атаките. Такъв, какъвто винаги е имало в миналото. Надявам се, че в лицето на новите нападатели ще видим точно голаджиите, които ни трябват. Ще им е нужно и време, за да свикнат. Дано всичко да бъде наред и нещата да се получават. Ще е добре да започнем с победа над Локо Сф“, завърши Спасов.

Сангаре: Левски е огромен клуб! Искам да бъда сред най-добрите нападатели в първенството и да пишем история