Гилъна: Дай Боже, да станем шампиони! Най-важно е да си имаме собствен дом

0
- -

Фронтменът на групата „Контрол“ – Николай Йорданов, известен още като Кольо Гилъна, сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящия сезон. Големият фен на ЦСКА-София посочи кое за него е най-важно и пожела успех на новото ръководство, треньори и футболисти в отбора.

Нов шеф на ЦСКА-София с важна среща на „Армията“

„Надявам се отборът да е готов за сезона. Изиграха се доста контроли под ръководството на новия треньор Томислав Стипич. Има доста нови футболисти и се чакат още. Тепърва ще видим как ще се развият събитията и отборът. За мен най-важното нещо е да имаме стадион. За процеса на възродяване на този отбор ще е нужно време и спокойствие, за да може всички да работят по нормален начин. Има си ръководство и то прецени да се заложи отново на треньор, който е от чужбина. Ние трябва да имаме доверие на ръководството и новия собственик“, започна Гилъна.

„В интерес на истината, когато сме имали слаби резултати в контролите, след това и в официалните мачове не сме се представяли на ниво. В движение са се оправяли нещата. Дано имаме няколко качествени нови попълнения и в тях да бъдат инвестирани средства. Не ми се иска да взимаме футболисти със свободни трансфери, които да не играят никъде и тук само да запълват бройката. На мен ми е приятно, че играят много млади български момчета в отбора и се представят добре. Това са таланти, които трябва да развиваме и да им се дава шанс. Нека да имаме късмет и с новия треньор и всичко да бъде наред. Дай Боже, най-накрая да е дошъл треньор, който да изгради облик и стил на този отбор. В последно време това не се случваше. Представянето и стила на игра не бяха на нужното ниво. Дано имаме силни нападатели, защото само с Матиас Фаетон няма да се получи. Дано скоро да има нови играчи в нападение. Ще е интересно евентуалните нови попълнения на какво ниво ще са и как ще се представят. Дали стават за ЦСКА, или не. Ако наистина имаме добър треньор, който да обиграва младите момчета и да изгради от тях спортисти и хора, положителните резултати ще дойдат рано или късно“, продължи той.

„На мен ми харесват новите фланелки на отбора. Това е нещо ново и различно. Трябва да продължим и в това отношение да се развиваме. Моят любим отбор в Англия – Арсенал – вади по три нови екипа всяка година. Все ми се иска като има нови фланелки, да могат да стигат много по-бързо и лесно до феновете. Този рекламен отдел трябва да работи на много високо ниво“, заяви Гилъна.

„Предполагам, че през този сезон конкуренцията в първенството ще е по-висока от миналия. Лудогорец взимат сериозни попълнения. Квадво Дуа вкара гол на Евро 2024 и по този начин със сигурност си е вдигнал цената. Това да играе за националния отбор на Швейцария не е случайно. Гледам, че и Левски се подсилва сериозно. Всеки отбор си гони целите. За да е интересно първенството, всички отбори трябва да се развиват в положителна посока. Хубаво е да има голяма конкуренция, защото така се изграждат силни отбори, а не да отидем а Европа и да ни бие, който ни хване. Говоря като цяло за всички родни тимове. Надявам се ЦСКА да изгради един силен отбор и да бъде конкурентноспособен на Пудогорец. Дай Боже, да станем и шампиони. За мен е най-важно да си имаме собствен дом, където да отиваме с децата и внуците си и да подкрепяме ЦСКА. Спортно-техническото представяне не е чак толкова на преден план за мен. Ако нямаме собствен стадион и играем на други стадиони, това няма нищо да ни донесе, дори и да сме шампиони. Желая успех и на ръководството, и на новия треньор, и на момчетата. Стискам им палци и се надявам всичко да е наред“, завърши Йорданов.

Дербито Левски – ЦСКА-София на „Герена“ и без „червени“ фенове?