Мъртво течение в Черно море

0
chernomore
- -

Черно море посреща тази вечер от 21:15 часа новака в елита Септември в двубой от втория кръг на Първа лига. И той ще се превърне в нещо като „официална тактическа тренировка“ за реванша от Лигата на конференциите срещу Апоел Беер Шева в четвъртък.

Черно море с пети пореден мач без победа в евротурнирите

Варненци започнаха кампанията с две нулеви равенства – на Тича“ срещу ЦСКА 1948 на старта на първенството, последвано от такова срещу израелците в Ловеч. И в тях те бяха като приклещени от мъртво течение, което не им позволява да изплуват на мечтания бряг. Съставът на Илиан Илиев трудно създаваше положения. А когато го направеше, те биваха пропилявани с лека ръка. Трябва да отбележим, че и за двете срещи треньорът имаше проблеми, които не му позволяваха да използва оптимална единайсеторка. За първата наказан бе централният нападател Исмаил Иса, а за втората липсваше контузеният бразилец Уеслен Жуниор. Именно първият пропусна най-чистото положение срещу израелците, след като не успя да вкара сам срещу вратаря.

През миналата кампания Черно море стигна до сребърните медали, защото се специализира в печеленето точно на такива „закучени“ мачове. През тази обаче до момента не му се получава.

Днешният противник е отличен от гледна точка на това нещата в нападението да бъдат поизгладени. Без да подценяваме Септември, но тимът пристига точно навреме във Варна, за да могат домакините да се отпушат и да напомпат мускули за четвъртък. Затова и се очаква Илиан Илиев да заложи на нападението, което смята да стартира срещу израелците. Все пак треньорът ще се надява в четвъртък да може да използва Уеслен, макар и като жокер от резервната скамейка. Специалистът изненада в първия мач с Апоел, доверявайки се на младока Николай Златев, който стартира и срещу ЦСКА 1948, като тогава бе на върха на атаката. Тези ходове не дадоха нужните резултати и е време за промяна.

Янаки Димитров/ „Тема спорт“

Черно море с код „задължителна победа“! Илиан Илиев дава почивка на ветераните