Бабангида: Тактиката на Генчев работи, тя е за много интелигентни футболисти! Новите знаят къде са попаднали

0
veterani (75)
- -

Революцията 3-5-2, която започна Станислав Генчев, вече дава резултати. Така смята бившият играч на „сините“ Емил Ангелов.

Сериозна дилема на „Герена“ заради развихрил се при Генчев

„В началото срещата с Ботев Враца беше по-трудно, защото гостите се бяха затворили и нямаше свободни пространства в половината им. Левски обаче успя да вкара гол и това промени събитията на терена. През второто полувреме тимът показа класа. Вкараха се и още попадения. Заслужено се спечели с 4:0. Футболистите заиграха далеч по-спокойно след почивката и имаха добри идеи“, коментира Ангелов пред „Мач Телеграф“.

„Колкото до предстоящата среща с Локо Пд – очаквам отново да стане един хубав мач. Левски пак ще излезе за трите точки и се надявам да ги грабне. Гледах „железничарите“ в мача с Ботев. Направиха един спектакъл. И Локо Пд имат класа в редиците си. Затова футболистите на Генчев трябва да са внимателни. Локо показа отборен дух и това беше причината да стигнат до хикс. Знаем, че тимовете на Любослав Пенев никога не се предават. Той умее да надъхва играчите си до краен предел. В крайна сметка Левски е в подем и съм на мнение, че ще успее да победи. Мисля, че „сините“ са по-класни. Схемата 3-5-2 работи! Тази тактика е за много интелигентни футболисти и те трябва да демонстрират компактност постоянно. Един отбор трябва да знае какво точно прави на терена, за да играе с тази постройка. Трябва да е наясно как да се прегрупира. Ако това съумеят да го правят, то много от отборите в България ще изпитват огромни проблеми. Съперникът трудно ще се нагоди към тази тактика. Добър вариант е да се играе така. Остава само да се подобрява нивото занапред“, допълни той.

„Новите имат качества. В първите мачове показаха добри неща, но им е нужно още време за адаптация. Тези играчи не са роботи и се вижда, че полагат огромни усилия и искат да се развиват. Вижда се, че знаят къде са попаднали. Надявам се да надграждат и да печелят“, завърши Бабангида.

Левски с трансферен удар! Взима оценен на 1 милион евро, играл в Ювентус