В Израел се притесниха от халф на Черно море

0
mazir sula
- -

Черно море победи с 2:0 новака в елита Септември на „Тича“ и гледа по-спокойно към реванша от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите срещу Апоел Беер Шева. Първият сблъсък с израелците завърши 0:0 в Ловеч, а реваншът е утре от 20:30 часа на „Хювефарма арена“ в Разград.

Варненци не оставиха никакво съмнение в превъзходството си над столичани. А добрата новина за тях е показаното от плеймейкъра Мазир Сула. Той първо асистира по отличен начин на Исмаил Иса, а след това сам отбеляза второто попадение в мрежата на Септември. 26-годишният французин демонстрира перфектен поглед върху играта и с пасовете си често разсичаше отбраната на гостите. Представянето му е направило силно впечатление и на скаутите на Апоел Беер Шева, пишат израелските медии. И отбелязват, че именно за него най-много трябва да внимават в четвъртък футболистите на Рон Коджок.

През изминалите две кампании Сула е постоянна величина в състава на Илиан Илиев. Той е несменяем титуляр. С изявите си привлече погледи към себе си от няколко френски клуба. Няма да е изненада, ако до края на трансферния прозорец Сула бъде продаден. Това обаче може да се случи едва когато Черно море приключи участието си на континенталната сцена. Ако той бъде трансфериран, на негово място ще се търси чужденец.

„Черно море започна сезона в България с равенство срещу ЦСКА 1948, но във втория кръг си свърши работата както трябва – 2:0, благодарение на голове на Исмаил Иса и Мазир Сула. Последният е много опасен, бе над всички. Треньорът Илиан Илиев бе направил няколко промени в единайсеторката, но направи така, че всеки от важните му играчи да получи минути“, отбелязват израелските медии. Те акцентират и на факта, че успехът на моряците е бил напълно логичен, въпреки че те не са играли дори близо до предела на възможностите си./ „Тема спорт“