„Жълто-черната“ приказка трябва да продължи!

0
botev plovdiv
Снимка: facebook.com/botevplovdiv
- -

Ботев Пд загуби от Панатинайкос в първия мач в Атина, но попадението на Ален Корошец оставя интригата по-жива от всякога. Явно е, че гърците са много класни, но пък и от самолет се вижда, че те не са във форма и спукаха тотално гуми след 70-ата минута. И именно в това се крие големият шанс за тима на Душан Керкез. Въпросът е какво се е случило през тази една седмица. Ясно е, че формата на Панатинайкос се е повишила, но едва ли е с много, защото нивото се вдига с официални мачове, а такива „детелините“ не играят.

Дните между двата дуела с гръцкия гранд бяха много бурни, особено за Ботев Пд. Както разбрахме след дербито с Локо Пд, още по време на мача Олимпийския стадион в Атина, половинката на титулярния вратар Матвей Игонен е била замеряна с домати, което е потресаващо за 21 век, за европейска страна…

Покрай самата битка с отбора на Любо Пенев напрежението логично се покачи много. Първо феновете на двата тима се биха по пловдивските улици, а за капак бултрасите отново си направиха меле в собствения си фенски сектор. След мача пък Душан Керкез си изпусна нервите, както никога досега – като заговори за селяци, домати и дори заплаши с напускане.

Дори и самото дерби с Локо Пд, завършило 2:2, също показва някои слабости на Ботев Пд. Едната е ясна до болка – това, че вратарите на „жълто-черните“ са в криза. И това логично влияе много на цялостното представяне на отбора. Но и друго буди напрежение преди мача на истината с Ботев Пд – това, че в пореден мач защитата на „канарчетата“ пуска гол или два. До момента отборът на Керкез не знае що е „суха мрежа“. Марибор им вкара веднъж на „Колежа“ и два пъти на „Людски врът“, дори и Ботев Bp прониза Матвей Игонен. В първия мач Панатинайкос отбеляза два гола, а същото стори и Локо Пд. Така че, освен колебливите вратари, защитата, съставена от Николай Минков, Йонас Там, Антоан Конте и Антонис Балоянис, също има своите колебания.

Панатинайкос дойде в България без трима от своите асове – Шенкевелд и Вилхена, които са със стомашни проблеми, както и голямата звезда Йоанидис, който, освен че е контузен, иска и трансфер в Западна Европа. Тези неща не са никак маловажни и Ботев Пд трябва да се възползва от тях.

Днес Ивелин Попов и компания трябва да надскочат себе си, за да победят и елиминират далеч по-скъпия състав на ПАО. За да продължи „жълто-черната“ приказка… С помощта на пълния стадион, където и стените помагат, Ботев Пд има всички шансове да влезе в историята, като вторият български отбор, елиминирал Панатинайкос след ЦСКА.

Богомил Русев/ „Мач Телеграф“