Генчев: Готови сме за победа! Има запитвания за доста наши играчи, възможно да продадем някого

0
stanislav genchev
Снимка: levski.bg
- -

Треньорът на Левски – Станислав Генчев – изрази оптимизъм, че тимът ще запише трета поредна победа при гостуването на Локомотив (Пловдив), въпреки тежкия съперник.

„Разузнали сме добре Локомотив. Изключително организиран отбор, с непримирим дух в играта – типично за тимовете, водени от Любо Пенев. Запазиха голяма част от футболистите си. Неприятен съперник, но това е добър тест за нас. Готови сме за победа“, започна треньорът на „Левски“.

„Ще разберете преди мача дали ще има промяна в титулярния състав. За мен е важно, че който се включи в игра, променя нещата. Няма как Макун да е в групата за мача. Пътувал е 30 часа, не е тренирал с отбора. Евентуално за мача с „Крумовград“ ще бъде в групата. Сега няма как да се получи. Селекцията е отворен процес, но всичко зависи каква оферта ще дойде, ако продаваме футболисти. Съответно и ако получим оферта за играч, който е много над нашето ниво, можем да го вземем. Но като цяло сме приключили, в момента не търсим нови футболисти. Доста футболисти, които имах предвид, че можем да освободим, вдигнаха нивото. Нямам нито един играч, към когото имам забележки. Но станахме доста като бройка и затова е възможно да продадем или преотстъпим някого. Винаги съм наблягал на отборната игра. За мен е важно да сме дисциплинирани през целия мач, да преследваме нашите цели. Мачът ще бъде труден тест, но вярвам в моите футболисти и вярвам, че ще победим. Силни сме и в игра по земя, и по въздух“, каза още треньорът.

„Има запитвания за доста наши играчи. Нормално е, имаме добри футболисти. Но конкретна оферта, която да ни задоволява, в момента няма. Още преди да се случи ситуацията с Майкон съм говорил. Забранено им е да говорят със съдии, да репликират съперници. Майкон е предупреден, аз още тогава знаех, че е червен картон. Имаме вътрешен правилник със солени глоби в това направление“, завърши Генчев.