ЦСКА 1948 с исторически пробив в Европа

0
453503585 861198289396400 5177567514011422742 n
- -

ЦСКА 1948 успя да отстрани като гост Будучност след продължения, и се класира за следвашия кръг в турнира за Лига на конференциите. Мачът завърши 1:1. Това е историческо постижение за отбора. В 8-ата минута след центриране от корнер в наказателното поле на ЦСКА 1948, Андрия Булатович стреля, но ударът му беше блокиран от Неделко Пишчевич.

Огнен Гашевич се опита да изненада Петър Маринов в 16-ата минута, но топката премина над напречната греда в аут.

Радослав Кирилов центрира в 21-ата минута към Карагарен, който след това се опита да комбинира с Марио Илиевски, но неуспешно.

Талис след това отправи коварен удар, но Милан Миятович успя да се намеси и да спаси.

Бирсент Карагарен опита интересен удар в 22-ата минута, но ударът му бе блокиран.

Будучност организира много опасна атака в 27-ата минута. Милан Вукотич отправи топката в горния ляв ъгъл, но Петър Маринов демонстрира страхотен рефлекс и успя да избие.

Две минути по-късно Симеон Василев центрира в наказателното поле на Будучност, където Марио Илиевски нанесе удар с глава, но много слаб и неточен в аут.

В 30-ата минута Милан Вукотич отправи много коварен удар от около 20 метра, топката тупна пред Петър Маринов, който успя да се намеси, а след това топката срещна напречната греда.

Будучност направи много сериозен пропуск в 38-ата минута. Домакините организираха контраатака, при която бяха двама на двама. Петар Грбич обаче се засуети и в крайна сметка атаката пропадна.

ЦСКА 1948 организира много опасна атака в 50-ата минута. Карагарен подаде към Талис, който бе на добра позиция в наказателното поле на Будучност, но изпрати топката високо над напречната греда в аут.

Симеон Василев получи контузия и бе сменен принудително в 57-ата минута от Пиер-Даниел Нгуинда.

Няколко секунди по-късно Райън Бидунга тръгна да се надиграва с Игор Иванович и загуби топката. Иванович след това се опита да комбинира с Иван Булатович, но Теодор Иванов с много добър шпагат успя да отнеме топката.

В 61-ата минута след центриране от корнер в наказателното поле на Будучност, Неделко Пишчевич на първа греда продължи топката, а след това Даскалов не успя да нанесе добър удар с глава и топката излезе в аут.

Будучност поведе с 1:0 в 65-ата минута. Милан Вукотич отправи удар от средна дистанция, Петър Маринов успя да се намеси, но не бе убедителен. Избитата от вратаря на ЦСКА 1948 топката попадна на главата на Владимир Перишич, който отблизо прати топката в горния ляв ъгъл.

Талис центрира от корнер в наказателното поле на Будучност в 86-ата минута на първа греда, където Касиано Бузон стреля, но Милан Миятович се намеси и спаси.

 

Във втората минута на добавеното време на срещата Реян Даскалов отправи много силен удар, след което Перишич игра с глава и топката премина на сантиметри встрани от десния страничен стълб на вратата на Милан Миятович.

Редовното време завърши при резултат 1:0 за Будучност и така при общ резултат 1:1 се стигна до продължения.

ЦСКА 1948 изравни резултата  в 101-ата минута. Касиано Бузон изведе Евгений Сердюк сам срещу Милан Миятович и хладнокръвно го преодоля за 1:1. Така червените продължават в следващия кръг.