Дайо: Любо Пенев е голям дразнител за Левски! Алекс Колев обича „сините“, дано вкара много голове

0
735 459 ekundajo dzhajeoba
- -

Бившият футболист на Левски и Локо Пд – Екундайо Джаейоба – сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата среща между двата тима днес на „Лаута“. Той посочи кое ще е ключовото, за да се стигне до успех в този двубой и е на мнение, че „сините“ са фаворити.

Локо (Пд) ще е лакмус за Левски

„В този двубой фаворит според мен е Левски. „Сините“ започнаха по доста силен начин първенството. Те вкараха 10 гола за два мача и допуснаха само един. Това говори добре за атакуващите футболисти на отбора. Доста различни голмайстори отбелязаха срещу Локо Сф при победата с 6:1 в „Надежда“, а след това и срещу Ботев Враца при 4:0 на „Герена“. Привлякоха се нови нападатели и това е хубаво. Това силно представяне ме кара да мисля, че Левски е фаворит в този мач, въпреки че Локомотив е домакин. Свършиха си отлично работата в първите два кръга на първенството“, започна Джайеоба.

„Алекс Колев през миналия сезон се превърна в голмайстор номер едно на Първа лига с фланелката на Крумовград. Сега е вече част от Левски, където е бил юноша. Той обича Левски и ще дава всичко от себе си, когато е на терена. Надявам се да успее да вкара много голове със „сините“. Дано да му тръгне играта. Той е интелигентен футболист и има качества. Дано да ги разкрие. Плюс за него е, че работи от дълго време със Станислав Генчев и се познават добре. Знае какво се изисква от него. Беше привлечен и друг нападател – Мустафа Сангаре, който впечатлява с физиката си. Дано двамата да успеят да се синхронизират и да помогнат на клуба“, продължи той.

„В мача между Локо Пд и Левски ще е интересно и край страничната линия. От едната страна ще е Любослав Пенев, а от другата – Станислав Генчев. Знаем, че Любо Пенев винаги е бил голям дразнител за Левски и много пъти е успявал да печели срещу „сините“. И сега Любо ще е голям дразнител, това няма да се промени. Играл съм с него и винаги на терена е давал всичко от себе си. Същото важи и за Станислав Генчев. И двамата винаги са се стараели. Винаги се хвърлят за победата. Като треньори е ясно, че Пенев има много повече опит от Генчев. Ако играчите на Локо Пд го слушат и му изпълнят указанията, може да вземат нещо от срещата със „сините“. Ако не го направят, Левски ще си тръгне с трите точки от „Лаута“. Концентрацията в този мач ще е ключова. Това е дерби и се печели от по-сърцатия отбор. Ще бъде интересно. Аз уважавам много и двата отбора и им желая успех през сезона“, завърши Джаейоба.

Левски без национал срещу Локо Пд, Фадига титуляр