Ахмедов: Томаш щеше да успее на „Армията“! Искам да вкарам на ЦСКА, но…

0
chernomoretz spartak varna (68)
- -

Централният нападател Ахмед Ахмедов е юноша на Черноморец Бургас. След това кариерата му преминава през Нефтохимик, Поморие и Дунав Русе, а през декември 2019-а подписва с ЦСКА-София. С червената фланелка записва дебют с победен гол при победата над Ботев Враца на четвъртфинал от турнира за Купата на България на 3 март 20201 г. На 9 февруари 2021-ва е даден под наем на Нефтчи Баку до края на сезона, като става шампион на Азербайджан за сезон 2020/21 след негов победен гол в последния мач. В края на сезона, след изтичането на наема, се завръща в ЦСКА-София, а през лятото на 2022-ра се присъединява към Славия. В началото на юли 2024 става част от Спартак Варна, а с екипа на соколите се превръща в голмайстор на Б група. От началото на настоящия сезон Ахмедов записа 2 гола и асистенция в първите два мача, а в събота ще поведе атаката на варненци срещу армейците. Той говори пред „Тема Спорт“ преди този двубой.

Добра новина за ЦСКА-София

Ахмед, идва мач с ЦСКА – желание за реванш, за доказване или просто за продължаване на положителната серия?
– Реваншизъм няма. Единственото, което искам, е да покажа на какво съм способен и да продължим успешните игри със Спартак Варна. Искрено се надявам да успея да вкарам на ЦСКА, но няма да изразя радост след такова попадение.

Очакваше ли да имате 4 точки от първите 2 кръга?
– Да, определено. Всеобщото мнение е, че в Спартак се забавихме с подготовката и селекцията, но аз виждам отвътре старанието, влагането, отдадеността на всички. Целият екип работи с много желание, усърдие и настроение. Тренировъчният процес
е труден, направихме много добра подготовка и това дава отражение сега в официалните мачове. Да, имаме все още работа, за да постигнем това, което иска от нас старши треньорът, но на мен ми харесва стилът, който Александър Томаш налага, и съм убеден, че Спартак ще бъде приятен за гледане отбор.

Томаш за Стипич: Добър треньор с големи топки

Ти спаси ЦСКА от загуба във Велико Търново с гол в добавеното време, вкара на Базел при победата с 3:1 в Швейцария, върна армейците в мача срещу Сирените от Малта преди това, а когато бе под наем в Нефчи Баку, вкара в последната минута и донесе титлата на тима… Тези попадения сякаш казваха, че си нападател за важните голове, но откакто дойде в Спартак стана голмайстор на Б група, а сега за два кръга имаш две попадения и една асистенция. Промени ли се нещо, или просто стечение на обстоятелствата?
– Аз лично не смятам, че съм променил нещо в себе си. Продължавам да се стремя да съм концентриран и да опитвам да материализирам усилията на съотборниците си. В Спартак нещата започнаха да ми се получават, малшансът сякаш не ме преследва толкова, а това ми даде повече спокойствие и увереност.

Не само Спартак тръгна добре, в личен план и ти записа отличен старт. Каква е личната ти амбиция?
– Поставил съм си цел като брой голове, но на този етап не искам да я разкривам. Ще кажа така – искам да бележа максимално повече, а Спартак да взима възможно най-много точки и да радваме нашите фенове, които ни оказват страхотна подкрепа.

Армейците играят добре от началото, но допуснаха два леки гола и в двата си мача – това дава ли ти увереност, че ще вкараш в трети пореден двубой?
– Не е коректно да коментирам головете, които са допуснали играчите на ЦСКА. Аз мисля, че нашият треньор ще ни покаже техните слабости и ще намери начин да стигнем до тяхната врата. Нека не бързаме с излишното демонстриране на самочувствие и заканите.

От ЦСКА, в който бе ти, са останали само Християн Петров, Вион, Бусато, Турицов и Юга, който по всичко личи, че вече е изиграл последния си мач за червените. Кой ЦСКА е по-силен – онзи или сегашният, в който дори няма изявен централен нападател. Да не забравяме, че във времето ти се конкурираше с Али Coy, Кайседо, а сега отговорността пада върху младия Георги Чорбаджийски?
– И онзи ЦСКА бе много силен, а този също разполага с отлични футболисти. Чорбаджийски е младо момче и дано успее. Желая му от сърце да е здрав и да върви нагоре. Сравненията между двата отбора нека ги правят специалистите.

Знаеш ли, че когато в ЦСКА бе назначен Бруно Акрапович, вариант бе и Александър Томаш. Вече познаваш и него. С философията му, тренировъчния процес и работата му смяташ ли, че тогава той щеше да се справи?
– С това, което виждам от него в тренировъчния процес, усещайки философията му и идеите му за футбола, както и характера му, съм убеден, че той щеше да успее в ЦСКА.

Майко мила! На „Армията“ плащат над 200 бона месечно на четирима, от които няма никаква полза