Славия не можа да преодолее Хебър у дома

0
slaviq lokomotiv plovdiv (8)
- -

Славия и Хебър завършиха 1:1 в първи мач от трети кръг на Първа лига. Срещата се игра на стадиона в квартал Овча купел.

„Белите“ откриха резултата още в 5-ата минута. Иван Минчев изпълни ъглов удар, топката бе отклонена, а след това Виктор Генев реализира след изстрел с глава.

20 минути по-късно Цветелин Чунчуков трябваше да отбележи втори гол за Славия. Той получи на отлична позиция от Карл Фабиен, но само от няколко метра прати опита си точно в Петър Дебърлиев.

В добавеното време на първата част Мартин Михайлов засече центриране. Изстрелът му бе уловен без проблеми от Светослав Вуцов.

В 49-ата минута Хебър успя да изравни. Атанас Кабов отправи хубаво подаване към Набил Макни в пеналтерията. Вторият отправи удар с глава в десния ъгъл на Вуцов, който вратарят нямаше как да спаси.

Броени минути след това „гробарите“ можеха да направят пълен обрат. След корнер и разбъркване в наказетелното поле, кълбото достигна до Калоян Пехливанов. Точно преди той да прати топката в мрежата бранител на Славия се намеси.

В 65-ата минута Виктор Генев бе близо до второто си попадение в мача. Ертан Томбак центрира, а централният бранител изскочи от дълбочина. Той бе намерен абсолютно непокрит на границата на вратарското поле, но не успя да уцели вратата.

Девет минути по-късно столичният отбор организира още една добра атака. Пак Томбак се отчете с хубаво подаване. Чунг Нгуен До засече с глава, но Дебърлиев се намеси.

В 86-ата резервата Кристиян Балов навлезе към вътрешността на терена и пробва удар с левия крак. Вратарят на Хебър спаси лесно.