Лудогорец буквално се подигра с Арда

0
ludogorets
- -

Лудогорец разгроми с 5:1 Арда Кърджали в мач от третия кръг на Първа лига. Футболистите на Георги Дерменджиев не блестяха, но се възползваха по най-добрия начин от огромните грешки на Арда в защита.

Георги Дерменджиев даде почивка на голяма част от титулярите, като някои играчи като Текпетей и Пьотровски не бяха в групата.

Лудогорец поведе в резултата с 1:0 в 8-ата минута. Дени Групер центрира в наказателното поле на Арда, където Сон бе изпуснат от играчите на гостите и отблизо не пропусна да вкара топката във вратата на Господинов.

В 21-ата минута Станислав Иванов подаде към Борислав Цонев, който стреля от разстояние, топката премина встрани от левия страничен стълб на вратата на Бонман.

Лудогорец поведе с 2:0 в 45-ата минута. Кайо Видал подаде към Дени Групер, който центрира в наказателното поле на Арда, където Квадво Дуа бе изпуснат от Ебоа Ебоа и отблизо с удар от въздуха вкара топката във вратата на Господинов.

В 47-ата минута резултатът стана 3:0 за Лудогорец. Руан Секо бе изведен сам срещу Господинов и не пропусна да вкара за трети път топката в мрежата на Арда.

Лудогорец вкара четвърти гол в 57-ата минута. Педро Нареси с дълъг диагонален пас намери Спас Делев, който след това вкара много красив гол във вратата на Господинов с диагонален удар.

Лудогорец поведе с 5:0 в 73-ата минута. Спас Делев направи двойно подаване със Сон, който излезе сам срещу Господинов и вкара своя втори гол в двубоя.

Руан Секо направи много добър пробив в наказателното поле на Арда в 82-ата минута, след което стреля, но Господинов успя да се намеси и да изкара топката в корнер.

Арда вкара почетен гол в 88-ата минута. Тонислав Йорданов центрира от фал в наказателното поле на Лудогорец, където Феликс Ебоа Ебоа бе изпуснат и с глава вкара топката във вратата на Бонман.

Лудогорец вече има 6 точки и мач по-малко, докато Арда е с три. Тимът от Кърджали записа втора загуба като гост и във второ поредно гостуване не успя да се разпише.