Само Левски и още един тим от елита могат да се похвалят с такова постижение

0
asimi fadiga everton bala
Снимка: levski.bg
- -

Три кръга от първенството вече отминаха и може да се откроят някои тенденции. Специално тези, които са свързани с Левски, се отнасят най-вече до отбелязването на головете. Вече няколко пъти коментирахме убийствената резултатност на тима на Станислав Генчев в първите три мача. В тях „сините“ вкараха 12 гола или средно по 4 на мач. Другото, което трябва да се посочи, е, че попаденията са равномерно разпределени по полувремена – 6 са до почивката, а останалите – 6 след нея.

На „Герена“ доволни от последното ново попълнение

Освен това, във всеки от мачовете си дотук Левски вкарваше както през първото, така и през второто полувреме. Това показва, че тимът на Станислав Генчев нанася и ранни, и късни удари. Статистиката сочи, че от началото на първенството има само два отбора, които са вкарали поне по гол във всяко от шестте полувремена на трите си двубоя. Или в четирите на двата си мача, ако имат отложен. Единият очаквано е Левски, който вкара на Локо Сф четири през първото и два през второто, срещу Ботев Bp пък бе по-силен през второто, когато се разписа три пъти, а до почивката – само веднъж. Локо Пд пък получи от „сините“ по един гол през първата част и един през втората.

Другият тим в елита, който може да се похвали с това, е Спартак Вн. „Соколите“ в първия кръг победиха Хебър с 2:0 в Пазарджик с по едно попадение в края на двете части. След това направиха 2:2 в Бистрица, като и в този мач вкараха по веднъж и в двете полувремена. А в последния си мач разгромиха ЦСКА-София с 3:0, като се разписаха два пъти до почивката и веднъж след нея./ „Мач Телеграф“

Ето колко пари даде Левски за лятната си селекция