Левски има да си връща и на Рибарски, и на Крумовград

0
atanas ribarski
Снимка: cska1948.bg
- -

След впечатляващия старт на първенството, феновете на Левски са на гребена на вълната и се размечтаха за нови и нови победи. Вече почти всеки брои за сигурни и трите точки от предстоящия мач с Крумовград и се правят сметки за следващото гостуване на Лудогорец в петия кръг. И какво може да се вземе от Разград, добре ли ще е, ако е точка, трябва ли еуфорията да спира при загуба и подобни неща.

Преди да се мисли за този мач, обаче на дневен ред е домакинството срещу Крумовград. А то хич не е за подценяване. Да, съперникът изглежда, че не е на нивото от миналия сезон. Спечели само три точки в първите три кръга. Няма го в състава Алекс Колев, плюс още един-двама от игралите в отбора през миналия сезон. Няма го и архитекта на успехите – Станислав Генчев, който се е устремил към такива на „Герена“. Въпреки това обаче, „сините“ не бива да се стягат за лек мач и не просто трябва, а са длъжни да подходят сериозно. Имат и причина да си връщат както на Крумовград, така и на неговия треньор Атанас Рибарски.

Генчев назначи извънредни тренировки за новия любимец на „сините“ фенове, ще го прави голова машина

Ако започнем от по-голямото и по-важното – отбора, трябва да припомним, че в Първата фаза на миналия сезон Левски не победи нито веднъж Крумовград. В Коматево тимът, воден тогава от Николай Костов, изпусна трите точки по глупав и наивен начин и мачът завърши 2:2. На „Герена“ пък се стигна до нулево реми, след като още през първата част беше изгонен Патрик-Габриел Галчев. С 10 души Левски удари греда, но не успя да победи. Станислав Генчев пък, който тогава бе наставник на Крумовград, проведе отлично мача, като вадеше от игра всеки футболист с картон, за да запази численото си предимство до самия край. Аритметиката показва, че със загубените 4 точки в тези два мача Левски щеше да стигне поне до бараж и сега феновете щяха да се радват на хубави мачове и в турнирите. Но пък както казва народната поговорка – всяко зло за добро. Но поводът за реванш срещу Крумовград е налице. Чак в плейофите Левски се добра до първа победа над този съперник и спечели с 1:0 в Коматево с късен гол на Цунами в добавеното време. Така че „сините“ нямат причини да подхождат високомерно към Крумовград и трябва да се стремят с всички сили да го победят за първи път и като домакин.

А сегашният наставник на тима – Атанас Рибарски – вече е създавал проблеми на Левски. В първия кръг на миналия сезон той бе треньор на ЦСКА 1948 и си тръгна като победител от „Герена“. Тимът му тогава спечели с 2:1 след обрат. Левски поведе чрез Рикардиньо, а с голове на Педриньо от дузпа и Елитон след корнер се оформи крайният резултат. Загубата бе болезнена и ще е добре и тя да послужи като сигнална лампа за „сините“, която да им подскаже, че и този треньор е способен да им създаде проблеми./ „Мач Телеграф“

„Сините“ шефове с много хитър ход! Ето колко пари ще прибере Левски от трансфера на Сундберг