Йордан Ковачев: Лека дузпа!

0
yordan kovachev
- -

Асеновец (Асеновград) отстъпи с минималното 0:1 на Розова долина (Казанлък) на старта на новия сезон в Югоизточната Трета лига. Единственото попадание падна от дузпа в добавеното време на двубоя.

„През първото полувреме, докато все още бяхме свежи, играхме добре. Домакините създадоха едно-две положения след наши грешки, изпълниха и няколко корнера, но без да ни затруднят. Като цяло имахме сигурност в защита, но ни липсваше острота в предни позиции. В офанзивен план се справихме слабо“, коментира пред официалния сайт на клуба играещият старши треньор на Асеновец Йордан Ковачев, който стартира титуляр в този двубой.

„През второто полувреме започнахме все по-често да изритваме топката и да чакаме мачът да приключи, а с това дадохме инициативата на домакините, които атакуваха повече. Но и в тези моменти Розова долина не създаде чак 100%-ови положения, но търсеше повече победата“, допълни още Ковачев.

„В края на двубоя дойде и дузпата, която е лека дузпа за мен, но трябва да потърсим грешката в нас. Сбъркахме при тази ситуация, което отдавам на липсата на опит и неправилна преценка“, каза още наставникът.

„Сега ни предстои домакинство на Загорец, което трябва да спечелим на всяка цена. Трябва ни и малко време, за да напаснем отбора, защото срещу Розова долина титуляри стартираха и четирите ни нови попълнения. Единствено ни липсваше завърналият се Славчо Шоколаров, който отсъстваше поради лични причини“, завърши Данчо Ковачев.