Когато 1:0 + 1:0 = магистрала за сезона

0
stadion hristo botev koleja botev plovdiv fenove
- -

Ботев Пд направи три грешни крачки поред, като последните две – погром от Панатинайкос и изпусната като по чудо победа над Локо Пловдив, можеха да дадат лош наклон на целия сезон. „Канарчетата“ обаче реализираха подценена, но изключително важна победа над Крумовград с 1:0 и отскочиха от дупката, в която имаше опасност да останат за дълго.

Акрапович: Ботев и Зрински влизат в дуела в различно психологическо състояние! „Канарчетата“ летяха високо, но…

Повечето ни отбори показват неумение да се справят с мотивацията и губят ритъма след отпадане на някаква евроцел, какъвто е случаят с Панатинайкос, което води до серия от изпуснати следващи приоритети. Ботев успя да изтръгне трите точки в Крумовград и да запази фокуса върху първенството, а сега е много важно да вземе аванс, макар и минимален, в двубоя със Зрински. Едно евентуално 1:0 срещу босненците ще отвори вратата доста широко за минаване в следващия кръг, а там вече ще е много интересно с победителя от Цюрих и Витория Гимараеш.

Дотогава обаче отборът ще е достатъчно укрепнал и върнал самочувствието си след отпадането от ПАО и тежката контузия на Антъни Уджа, за да може да се пребори дори за влизане в групите и да се конкурира за първите три места в Първа лига./ „Мач Телеграф“

Директор на Ботев (Пд) разкри колко е таванът на заплатите и заяви: Лудогорец е в друго първенство!