Да видиш ти! Бивш цесекар бележи за важна победа на Герена!

0
- -

ЧФР Клуж победи Макаби Петах Тиква с 1:0 в първи мач между двата отбора от третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите. Двубоят се игра на стадион „Георги Аспарухов“, където домакинства Макаби заради ситуацията в Израел, като единственото попадение отбеляза бившият футболист на ЦСКА Карло Мухар.

Българската връзка в този двубой е още по-голяма, тъй като победителят от тази двойка може да играе в плейофите на третия по сила европейски клубен турнир срещу ЦСКА 1948, ако тимът на Валентин Илиев отстрани Пафос след успеха в първата среща с 2:1.
Мачът в София започна по-силно за гостите от Клуж-Напока, които удариха греда в 4-ата минута чрез Даниел Бирлигеа, който стреля от малък ъгъл и топката кацна върху напречната греда на Марко Волф.

Пет минути по-късно Клуж изпълни ъглов удар вдясно от вратата на Волф, който спаси удар на Бирлигеа, но при добавката Карло Мухар прати топката в мрежата за 1:0 в полза на румънците.

Последваха по-силни минути за символичните домакини, които опитаха да застрашат вратата на Разван Сава, но без особен успех.

В средата на първата част Чиприан Дяк центрира от ъглов удар и Василе Могош стреля, но топката рикошира в напречната греда на вратата на Макаби Петах Тиква.

Десет минути преди края на редовното време за първата част страховит удар на Андреас Каро бе отразен от Сава.

Играчи на Левски гледаха евромач на “Георги Аспарухов“

След почивката темпото на играта спадна драстично. Въпреки това, и двата отбора опитваха да застрашат вратата.

Точно след изтичането на час игра Карло Мухар пробва късмета си, но Волф се отчете с добра намеса.

Макаби Петах Тиква отговори с удар на Авив Салем в 80-ата минута, но той бе неточен.

До края на мача играта се накъса и съдията Патрик Коларич от Хърватия показа няколко жълти картони, а сред санкционираните бе и голмайсторът Мухар. В крайна сметка, повече голове на стадион „Георги Аспарухов“ не паднаха и румънският тим взе крехък аванс преди втория мач благодарение на гола на бившия полузащитник на ЦСКА.

Реваншът в Румъния е след седмица – в четвъртък, 15 август.