Рекордьор! Хебър играе с 10 нови

0
hebar
- -

Ще му е доста трудно на треньора на Хебър – Веселин Великов – да сглоби боеспособен състав в началото на сезона, като се има предвид, че прави отбор от нулата. Заради финансовите сътресения в клуба от Пазарджик съставът на практика е подменен и като изключим новаците, Хебър е отборът, с най-много дебютанти.

Трябва да уточним, че тук става дума за играчи, които не са били в тима през миналия сезон, защото завърналият се от Славия Георги Търтов рита за Хебър през 2022/23.

Гонзо дойде на проверка в Пазарджик

Общо 10 футболисти, записали минути през настоящия шампионат, не са били при пазарджиклии през миналия. Освен Георги Търтов, това са: Калоян Кръстев (3 мача), Макни (3), Фонкю (3), Ради Терзиев (2), Краси Андонов (2), Милен Гамаков (2), Стойков (1), Ел Фатахи (1). Най-впечатляващо се представя Макни, който идва от нискоразредния италиански Санджулияно и вкара 2 попадения.

Ботев Пловдив е на второ място по дебютанти със седем футболисти, в Левски и Локо София са дали шанс на шестима нови, които не са били в клуба през миналия сезон. „Сините“ новобранци са Александър Колев, Алдаир, Сангаре, Майкон, Икенна и Маркович.

В ЦСКА-София пък са петима – вратарят Иван Дюлгеров, Делова, Борносузов, Иван Тасев, Локило./ „Мач Телеграф“

Хебър чака още двама нови