Арда преодоля Хебър

0
arda chinonso ofor
Снимка: facebook.com/FCARDA.bg
- -

Арда победи Хебър с 2:0 и прибави три точки към актива си. По този начин тимът запазва кондиция в родната Първа лига.

В осмата минута Арда имаше много добра възможност да излезе напред в резултата, след като Илкер Будинов намери Станислав Иванов във вратарското поле, но той не успя да нанесе точен удар и прати топката в аут.

В 14-ата минута Борислав Цонев стреля директно от пряк свободен удар и прати топката точно под напречната греда в горния десен ъгъл, но Петър Дебърлиев бе застанал добре и изби в корнер.

В 17-ата минута Арда получи дузпа за нарушение на Уилям Фонкеу срещу Борислав Цонев. С изпълнението се нагърби Тонислав Йорданов, който изпълни в 19-ата минута, но ударът му в десния ъгъл бе спасен от Дебърлиев.

В 37-ата минута домакините излязоха напред в резултата. Борислав Цонев получи отляво и пусна успореден пас, с който Мартин Михайлов не се справи, топката стигна до Станислав Иванов, който отблизо се разписа за 1:0.

В 49-ата минута Хебър най-сетне застраши вратата на Арда. Октай Хамдиев напредна през центъра, след което нанесе удар към близкия ляв ъгъл, но топката срещна мрежата от външната ѝ страна.

Три минути след това Арда отбеляза и второ попадение. Тонислав Йорданов с едно докосване намери Илкер Будинов, който получи много свободно пространство, напредна и с удар към долния десен ъгъл покачи на 2:0.

В 71-вата минута Хебър успя да се възползва от натиска, който създаде, и успя да върне едно попадение. Набил Макни получи пас от Уилям Фонкеу, след което шутира към горния десен ъгъл и вкара третия си гол в три мача.