Ботев (Пд) на равенство от историята и 3 милиона

0
stadion hristo botev koleja botev plovdiv fenove
- -

Ботев Пд победи участника в групите на Лигата на конференциите през миналия сезон Зрински Мостар с 2:1 и направи крачка към плейофите на турнира тази година, където вече чака Витория Гимараеш, разбил с 3:0 Цюрих като гост. Самуел Акере вкара страхотен гол в 35-ата минута, Марио Чуже вледени бултрасите в 77-ата минута с майсторско изпълнение, но само 120 секунди по-късно резервата Алекса Мараш се възползва от груба грешка в защитата на босненците и след асистенция на Ален Корошец, донесе победата на своя тим. Домакините трябва да съжаляват, че Мараш не вкара и втори гол, правейки сериозен пропуск в заключителните минути.

Така, ако Ботев Пд не загуби другия четвъртък в Босна и Херцеговина, ще се класира за плейофа на Лигата на конференциите и за пръв път в историята си ще изиграе 8 евромача в рамките на един сезон.

И нещо друго – много сериозни финансови постъпления ще влязат в касата на „канарчетата“. Става дума за точно 1 465
544 евро (близо 3 милиона лева), които са гарантирани. Разбира се, при успех над Витория Гимараеш в един хипотетичен мач, парите ще са още по-големи и ще гарантират минимум 4 млн. евро.

Ако Ботев Пд отпадне от Зрински Мостар, което също го има в картата, ще завърши участието си в европейските турнири с минимум 1 086 524 евро. Тук не броим и трите домакинства – пълните стадиони срещу Марибор и Панатинайкос, както и полупълния срещу босненците./ „Мач Телеграф“

Черно море и Ботев (Пд) в битка за БГ национал