Закъснелият подарък за рождения ден на Стипич

0
tomislav stipich
Снимка: cska.bg
- -

„Това е първият ми рожден ден тук, в София. Надявам се, че ще има още много, това да е само първият. Благодаря ви, че ме следвате, всеки ден ме правите щастлив. Нека спечелим следващия мач и тогава ще видите моя подарък към вас“. Това заяви треньорът на ЦСКА-София – Томислав Стипич – след тренировката на тима на 1 август, когато футболистите му го изненадаха с торта по случай 45-ия му рожден ден.

ЦСКА-София маха тирето, но от следващия сезон

Няколко дни по-късно обаче, вместо отново да го зарадват, те допуснаха позорна загуба с 0:3 от новака Спартак Варна след бездушно и безобразно представяне. Така, вместо да покаже своя подарък, хърватският специалист трябваше да се черви пред медиите и отнесе куп критики в дните след сблъсъка. Той трябваше да отговаря на трудни въпроси и на пресконференцията преди мача с ЦСКА 1948, но и двете бяха отложени. И това се оказа закъснялата изненада за специалиста, която възпитаниците му не успяха да му направят във Варна. Непровеждането на двубоя в Бистрица е най-добрата новина, която хърватинът можеше да получи.

От една страна, неговите шефове ще имат възможност да му осигурят повече количество и класа в състава преди следващата среща със Славия. След поражението от Спартак, Стипич отказа да се оправдае със закъснялата селекция и липсата на качество в отбора, а отчете, че наличните футболисти са се представили много под нивото си. В последните 15 официални мача обаче нивото им доведе до 10 загуби и продукцията на „Коритото“ вече изглежда като нещо обичайно, а не като изключение. Освен това, треньорът още преди сезона каза честното си мнение за потенциала в съблекалнята, като обяви, че реалната цел е борба за място в Топ 5 на класирането. Още по време на лагера в Банско пък в интервю за „Тема Спорт“ коментира, че селекцията ще определи амбициите за сезона. Затова и отлагането на обичайно тежкото гостуване в Бистрица ще позволи на отбора да избегне евентуално ново изгубване на точки, докато селекцията още се бави. Защото, когато тя бъде завършена, вече ще се търси пълна отговорност на треньора за резултатите.

Това е и основната причина хърватинът да трябва да се радва за преместването на мача, защото след добрите първи впечатления, които отборът му остави през първото полувреме в Разград и при победата над Хебър, във Варна всичко отиде по дяволите и специалистът носи голяма вина за това. Стипич призна, че нещо сериозно се е объркало в подготовката за двубоя, но сякаш и самият той не знаеше какво точно. Сега му се отвори още една допълнителна седмица, в която да анализира и направи нужните корекции, за да може тимът да не изглежда по същия начин и в следващата среща. Защото подобно представяне в Бистрица със сигурност щеше да доведе до същия резултат и можеше сериозно да разклати стола на хърватина.

Мартин Костадинов/ „Тема спорт“

Стипич непреклонен за един от най-скъпите „червени“ футболисти