Станислав Генчев: Герена е нашата крепост! Трудно някой ще вземе точки тук! (ВИДЕО)

0
stanislav genchev
Снимка: levski.bg
- -

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев остана много доволен от победата с 3:0 над Крумовград в двубой от 4-ия кръг на българското първенство.

„Първо искам да кажа, че днес беше важно да победим с добра и резултатна игра, тъй като стадионът бе пълен и феновете очакваха точно това. Имахме шанс да отбележим от статични положения, което мен ме радва, защото така сме разнообразни. Момчетата запазиха концентрация от 1-ата до 90-ата минута, за да може победата да е още по-изразителна“, заяви Генчев минути след мача на стадион „Георги Аспарухов“.

„Във всеки един мой отбор обръщам внимание на статичните положения, както в защита, така и в атака. Много съм радостен, когато моят отбор вкара гол от статично положение. Има какво да се подобрява, но сме в началото на сезона и е нужна още стиковка“, доволен бе той от добрата игра на Левски при статични положения.

„Това беше моето желание в началото на сезона – да има конкуренция в отбора, да има по двама на всеки пост и всеки се бори със зъби и нокти на позицията си, когато е на терена“, каза той за конкурентоспособността в състава на Левски.

Генчев призна, че познава добре Крумовград, където работеше допреди няколко месеца: „Със сигурност аз съм сред най-добре запознатите хора в България с Крумовград. Знаех, че мачът ще е много труден, защото отборът ще се защитава добре и ще има опасни атаки, но ние им се противопоставихме и те имаха само едно положение“.

Той открои влиянието на пълните трибуни на стадион „Георги Аспарухов“ за добрата игра на „сините“: „Със сигурност сега „Георги Аспарухов“ е нашата крепост. Когато нашите футболисти са мотивирани и концентрирани, трудно тук някой ще вземе точки“.

„Това е част от работата на треньорския щаб – да им показваме грешките, защото във всеки мач, в който побеждавахме, допускахме грешки. Имаме да работим във всяка една насока, но аз съм радостен, когато нещата се получават на терена и успяваме да постигаме победи“, допълни той.

„Искам всеки футболист, когато му се даде шанс, да вдига нивото на отбора. Днес резервите помогнаха за високия ритъм и за отбелязването на голове“, отговори Генчев на въпрос кога Мустафа Сангаре ще започне като титуляр.

„Готови сме за всеки един двубой. Имаме седмица, за да се подготвим за мача с Лудогорец. Ще анализираме Крумовград и грешките, които допуснахме грешки. Лудогорец има играчи, които могат да реализират от всяко положение, но и те допускат грешки“, завърши Генчев във връзка с предстоящия мач срещу Лудогорец.

Левски продължава да лети – подчини и Крумовград (ВИДЕО)