Страхотна новина за Ботев (Пд)

0
georgi nikolov
Снимка: facebook.com/botevplovdiv
- -

Тежко контузеният нападател на Ботев Пд – Георги Николов – се възстановява по феноменален начин, съобщава „Мач Телеграф“. Смяташе се, че голаджията ще бъде готов за игра едва през декември, но почти сигурно той ще се появи по терените в началото на октомври и дори в края на септември. Николов бе опериран в Барселона, а силният му организъм и младата възраст дават много добри резултати при възстановяването.

Желко Петрович: След мен Ботев се развива в правилната посока! Заплатите са високи, по мое време се бавиха по 3-4 месеца

Николов скъса кръстни връзки на коляното в двубоя с ЦСКА 1948 на 7 април тази година. Очевидно над нападателите на „канарчетата“ тегне тежко проклятие, защото и взетият впоследствие звезден нападател Антъни Уджа се контузи при поражението с 0:4 от Панатинайкос. Бившият играч от Бундеслига ще отсъства между 6 и 9 месеца.

Така треньорът Душан Керкез разполага на практика само с два варианта за върха на атаката – хърватина Мартин Секулич и новопривлечения черногорец Алекса Мараш, след като преди началото на сезона Фаустас бе пратен в Септември под наем. Мараш се включи изненадващо силно в първия мач със Зрински като вкара виртуозен победен гол.

Ботев (Пд) преговарял с полски централен нападател