Локомотив(София) с ценна победа над Септември

0
lokomotiv sofiq otbor
Снимка: fclokomotiv1929.com
- -

Локомотив(София) победи Септември с 1:0 и спечели ценни три точки. Железничарите бяха символични гости в мача. Срещата се игра на стадион Васил Левски.

Локомотив София започна по-активно двубоя и първи стигна до опасност пред противниковата врата. В 3-ата минута Красимир Станоев стреля от границата на наказателното поле на Септември, но топката премина покрай левия страничен стълб на вратата, пазена от Димитър Шейтанов.

След центриране в наказателното поле на Септмеври в 8-ата минута, Доналдо Ака стреля с глава, но Шейтанов улови.

Локомотив София поведе в резултата още в 11-ата минута, след като Светослав Диков получи подаване вдясно по нападението на столичните „железничари“. Нападателят сви топката към Красимир Станоев, който с едно движение преодоля Мартин Христов и шутира в левия ъгъл на вратата, за да порази целта.

Светослав Диков отправи удар отсредна дистанция в 26-ата минута, но топката премина покрай вратата на домакините.

Селсо Рапосо напредна по дясното крило и центрира на втора греда, където Симеон Славчев плонжира и стреля с глава в 34-ата минута. Ударът на халфа на Локомотив София обаче беше неточен.

На старта на второто полувреме столичните „железничари“ продължиха със силната си игра. В 47-ата минута Красимир Станоев центрира от статично положение в наказателното поле на Септември, където Светослав Диков отправи удар с глава, който обаче не затрудни Димитър Шейтанов.

Симеон Славчев центрира в 55-ата минута от корнер на втора греда, където Доналдо Ацка стреля с глава, но покрай целта.

В 60-ата минута Бруно Франко напредна по лявото крило и се опита да изненада Шейтанов с мощен изстрел от малък ъгъл, но стражът на Септември хладнокръвно отрази.

В следващите минути темпото спадна, като Локомотив София владееше топката в по-големи периоди от време.

Жан-Пиер да Силва отне топката в средата на терена и напредна с топката в крака, след което отклони за Бертранд Фурие, чийто изстрел мина от грешната страна на мрежата в 76-ата минута.

В третата минута на добавеното време Локомотив София остана с човек по-малко на терена, след като Доналдо Ацка спря чиста голова възможност за Септември, за което си действие получи втори жълт и респективно червен картон.