Левски не беше правил такова нещо от 15 години

0
mustafa sangare
Снимка: levski.bg
- -

Мачът с Крумовград донесе освен четвъртата победа на Левски от началото сезона и първите голове, които паднаха след корнери. Треньорът на „сините“ Станислав Генчев подчерта, че в тренировките обръща сериозно внимание на статичните положения и държи както отборът му да бележи от такива, така и да не получава голове при тези ситуации. И се надява те да бъдат използвани успешно от играчите в мачовете като този срещу Крумовград, когато съперникът се защитава добре и е трудно да бъде преодолян в игрова ситуация. При първия гол Евертон Бала сложи топката на главата на Александър Колев. А при втория, малко след като се бяха появили в игра от скамейката, Марин Петков центрира и Мустафа Сангаре също с глава се разписа. Едва в края на мача падна първият гол от игра, с който бе оформено крайното 3:0 за „сините“.

Генчев прилага невиждана на „Герена“ схема

Справка в статистиката показва, че малко повече от 15 години изминаха, откакто „сините“ не бяха вкарвали два гола след корнери в шампионатен мач.

За последно това се случи на 17 май 2009 година, когато на „Герена“ бе победен Спартак Вн с 5:0. Мач, който се запомни с още две неща. Едното беше, че три гола, влизайки като резерва, вкара тогавашният юноша на „сините“ Иван Цачев. С тази победа тимът, воден по онова време от Емил Велев, излезе на първото място и не го изпусна до края. Второто попадение в този мач вкара за съжаление покойният вече чешки бранител Давид Бистрон след корнер, изпълнен от мароканеца Рашид Тиберканин. А четвъртият падна, след като Дарко Тасевски изпълни ъглов удар, Лъчезар Балтанов отклони и Иван Цачев завърши.

Както е видно обаче, при втория гол след корнер участват трима души. А при двете попадения срещу Крумовград веднага след изпълнението идваше головият удар. Такива два гола пък за последно Левски вкара през есента на 2007-а. На 26 октомври „сините“ победиха „канарчетата“ с 6:2. Третия гол бележи Даниел Боримиров след подаване на Николай Димитров-Хичо. А последното шесто попадение падна след корнер, изпълнен от левия бек Лусио Вагнер и завършващ удар на Живко Миланов./ „Мач Телеграф“

Ръководството на Левски започва важни преговори