Мечо посочи коя е силата на Карабах и предупреди: Лудогорец ще трябва да внимава!

0
spartak varna ahmed ahmedov
Снимка: instagram.com/fcspartakvarna1918
- -

На 9 май 2021 година родният нападател Ахмед Ахмедов отбеляза победното попадение за Нефтчи Баку срещу Карабах и така тимът му сложи край на серията от 7 поредни титли на съперника на Лудогорец в третия квалификационен кръг на ШЛ. Пред „Тема Спорт“ таранът на Спартак Вн, който има 5 попадения от началото на кампанията, сподели вижданията си за Карабах.

Лудогорец в битка за 10 милиона и място в историята

Ахмед, преди малко повече от три години ти сложи край на доминацията на Карабах в азербайджанското първенство. Може ли сега Лудогорец да им скъса билета за Шампионската лига?
– Да. Надявам се да победят още веднъж. Мисля, че имат сериозни шансове да продължат напред. Като гост се представиха много силно, сега ще трябва да го направят пак. Възможностите им за достигане на следващия кръг са реални, въпреки че Карабах е много класен отбор.

Как трябва да подходи Лудогорец към двубоя – да опита да притисне съперника и да поведе и откаже, или да играе по-изчаквателно?
– Не съм аз човекът, който може да коментира тези работи. Най-добре знае треньорът на Лудогорец. Лошо е, че Текпетей ще липсва. Но разградчани имат и други силни футболисти, за да се представят добре.

Кои са най-силните качества на Карабах?
– За мен най-важното е, че са много сработен отбор. Това е клуб, който не прави чак толкова много трансфери и футболистите му играят дълго време заедно. Обичат да държат топката, искат постоянно да е в тях и да натискат. Играят много добре по крилата, централният им нападател Жуниньо е много силен. Като цяло са завършен отбор. Миналия сезон малко не им достигна да елиминират Леверкузен, а заслужаваха, защото водеха и в двата мача. Показаха много, много силни игри и Лудогорец ще трябва да внимава.

Лудогорец знае как се побеждава в Европа преди мачове с Левски

Има ли нещо променено в стила им от периода, в който играеше в Нефтчи?
– Те са почти същият отбор – доста от футболистите и в момента са в състава. Познават се отлично, знаят кой какво може и какво да очаква в дадена ситуация. Това е силата им.

Как подхождат към гостуванията си?
– Опитват се отново да бъдат доминиращият отбор. Залагат на продължителното владеене на топката, не се прибират в защита.

С твой гол обаче им отнехте титлата…
– Така е. Но има разлика в предстоящия мач за Лудогорец и нашия тогава. Беше последен кръг и който биеше, ставаше шампион. Напрежението бе много голямо. Затова и не се игра чак такъв хубав футбол. Имаше скованост и нямаше много положения. За мой късмет ни се получиха нещата в 90-ата минута. Аз вкарах за 1:0, а те нямаха време да реагират. След това само за този успех се говореше.

А може ли и сега напрежението да им повлияе – все пак залогът на този реванш е много голям?
– Не мисля. След онзи двубой те изиграха още много важни двубои в евротурнирите. И затова и не мисля, че можем да говорим за каквото и да било напрежение в Карабах.

Дерменджиев залага на нетрадиционен подход